Plan for næste år: foreløbigt over 2.000 flygtninge til Fyn og Jylland. Måske mange flere

Flickr

Det bliver først og fremmest Fyn og Jylland, der skal holde for, når flygtningene næste år skal fordeles mellem landsdelene.

 

Udlændingeservice kalkulerer i øjeblikket med, at Danmark i lighed med i år også til næste år vil modtage 3000 flygtninge, og de er nu fordelt således, at Fyn og Jylland skal huse to tredjedele af dem. Helt præcist 2010.

 

Færrest til Region Hovedstaden

Det bliver Region Hovedstaden, der med sine 1,7 millioner indbyggere i lighed med tidligere år slipper billigst. Her skal man til næste modtage og skaffe husly til 441 flygtninge.

 

Hvad angår Region Sjælland, der har et indbyggertal på lidt over 816.000 er antallet af flygtninge sat til 549.

 

Vest for Storebælt skal Region Syddanmark, der omfatter Fyn samt Jylland syd for Vejle modtage 746 flygtninge. Her ligger befolkningstallet på 1,2 millioner indbyggere.

 

Det bliver Region Midtjylland, der med sine 1,3 millioner indbyggere skal modtage flest flygtninge i 2014. Det drejer sig om i alt 798, medens Nordjylland, hvor indbyggerantallet er på lidt over 580.000, skal huse 466 flygtningen.

 

Alt sammen naturligvis under forudsætning af, at det forventede antal flygtninge til næste år bliver 3.000. Udviklingen ved især den dansk-tyske grænse sætter allerede nu spørgsmålstegn ved det antal her få dage efter, at det blev offentliggjort.

 

Region Hovedstaden: flest til Frederikssund og Bornholm

I Region Hovedstaden, som Bornholm hører under, er det Frederikssund Kommune og Bornholms Kommune, der er sat til at modtage det største antal, nemlig henholdsvis 42 til Frederikssund og 39 til Bornholm.

 

I denne region skal også Gribskov Kommune modtage sin part af næste års flygtninge i regionen, nemlig 38, medens Helsingør Kommune og Rudersdal Kommune er blevet tildelt henholdsvis 34 og 32 flygtninge.

 

Læs også
Gennem fire timer blev 18-årig kvinde gruppevoldtaget af mindst syv syriske mænd – de var helt ligeglade

Lavest antal flygtninge går til Vallensbæk Kommune, nemlig 1.

Der ud over skal hverken Københavns Kommune, samt kommunerne Ballerup, Brøndby, Glostrup, Albertslund samt Høje-Taastrup og Ishøj Kommune modtage flygtninge til næste år.

 

Region Sjælland: Guldborgsund og Roskilde får flest

I denne region, der som nævnt skal modtage 549 flygtninge i 2014, er det kommunerne Guldborgsund og Roskilde, skal modtage flest. Guldborgsund med 56 og Roskilde 55.

 

Lige efter følger Holbæk Kommune med 49 flygtninge og Vordingborg Kommune med 45. Det øvrige antal flygtninge fordeles herefter nogenlunde ligeligt mellem regionens kommuner, hvor ingen slipper.

 

Lavest antal flygtninge går med 12 til Ringsted Kommune.

 

Region Syddanmark: her er det Esbjerg og Odense, der skal holde for

Her i regionen, hvor Odense huser landets største ghetto, Vollsmose med små 10.000 indbyggere, bliver det Esbjerg og Odense, der i 2014 skal modtage hovedparten af regionens 746 flygtninge.

Læs også
Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

 

For Esbjerg Kommune drejer det sig om 77, medens Odense Kommune er blevet sat til at skulle modtagere og huse 62 flygtninge til næste år.

 

På tredje og fjerdepladen kommer Vejle og Kolding kommuner med henholdsvis 54 og 53 flygtninge.

 

Heller ikke i denne region er der kommuner, der slipper for at modtage flygtninge. Selv ikke regionens to ø-kommuner.

 

Således skal Fanø Kommune modtage tre flygtninge, medens Ærø Kommune er sat til at skulle huse fem flygtninge til næste år.

 

Bortset fra de to ø-kommuner slipper Fredericia i denne region billigst med otte flygtninge.

 

Region Midtjylland: her får Aarhus rekorden

Læs også
For første gang siger en politisk leder direkte: ”Flygtninge får mere end pensionister – det skal laves om”

I den midtjyske region, der som nævnt skal modtage 798 flygtninge, bliver det Aarhus, der til næste år Aarhus får rekorden som den kommune, der skal modtage flest flygtninge. Der drejer sig om i alt 89.

 

Kommunen huser i forvejen de to berygtede og hårdtslående ghettoer, Bispehaven og Gellerupparken.

 

Det er også her i regionen, en række kommuner skal modtage et uforholdsvismæssigt stort antal flygtninge i forhold til landets øvrige kommuner.

 

Medens Guldborgsund Kommune med 56 flygtninge står for at skulle modtage det største antal på Sjælland, skal for eksempel Randers Kommune her i den midtjyske region modtage 76 flygtninge til næste år.

 

Lige efter følger Viborg Kommune med 72 flygtninge og Silkeborg med 70.

 

Også i denne region skal samtlige kommuner modtage flygtninge inklusive regionens ø-kommune, Samsø, der er sat til skal modtage og huse fem flygtninge til næste år.

 

Læs også
Man prøver at sælge et skønmaleri til befolkningen om, hvor godt det går med at få flygtninge i arbejde

Region Nordjylland: her ligger Frederikshavn på andenpladsen

Denne Danmarks nordligste region, der som nævnt skal modtage 466 flygtninge til næste år, udmærker sig især ved at være Danmarks eneste region uden ghettoer.

 

Til gengæld har udlændingeservice dømt Frederikshavn Kommune, der også omfatter Skagen, til at modtage landets næsthøjeste antal flygtninge i 2014. Det drejer sig om i alt 80 flygtninge.

 

I lighed med den midtjyske region skal enkelte kommuner nord for Limfjorden også modtage et uforholdsvismæssigt stort antal flygtninge i forhold til kommunerne de øvrige regioner.

 

Til gengæld har udlændingeservice dømt Frederikshavn Kommune, der også omfatter Skagen, til at modtage landets næsthøjeste antal flygtninge i 2014. Det drejer sig om i alt 80 flygtninge.

 

Således skal Brønderslev Kommune huse 72 flygtningen til næste år, Hjørring Kommune 66 og Jammerbugt Kommune 60.

 

Til gengæld er der her to kommuner, der er fritaget for flygtninge. Det er regionens største kommune, Aalborg og ø-kommunen Læsø.

Læs også
Her kan Danmark lære noget: Stramninger i familiesammenføringer får flere syrere til at vende hjem

 

Menneskesmuglerne har travlt: der bliver mange flere til næste år

Det ligger allerede nu helt fast, at de 3.000 flygtninge, Udlændingeservice kalkulerer med til næste år, bliver adskilligt flere.

 

Menneskesmuglerne har travlt, og i øjeblikket vælter det især ind over den dansk-tyske grænse med syriske flygtninge.

 

Af de 78 illegale syriske flygtninge, som Syd- og Sønderjyllands politi indtil nu har tilbageholdt i år, er de 61 blevet taget alene i september, og mindst 16 menneskesmuglere er blevet anholdt alene i den sidste måned tid, skriver Berlingske her til morgen.

 

Politiet: med de åbne grænser aner vi ikke hvor mange

Det er tilfældigt, at Syd- og Sønderjyllands Politi indtil nu har opfanget det store antal menneskesmuglere og illegale indvandrere.

 

”Vi kan ikke vide, hvor mange der kommer ind, uden at vi opdager det, men vi gør, hvad vi kan med de kontrolmuligheder, vi nu har,” siger den operative leder af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg, politikommissær Mikael Knudsen, med henvisning til Schengens krav om åbne grænser.

 

Kan ikke sendes tilbage

Menneskesmuglerne kan straffes, men de syrere, der bliver taget i forsøg på illegal indvandring kan ikke sendes retur, hvis de straks søger om asyl.

 

I så fald skal deres ansøgning om asyl i henhold til internationale konventioner behandles som enhver anden asylansøgning.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…