Pia Kjærsgaard raser mod PET-chef: ”Det sidste ord er ikke sagt i denne sag!”

Ekstra Bladet kunne i går afsløre, at PET-chef Jakob Scharf havde tvunget en række politifolk i PET til helt ulovligt at videregive oplysninger fra Pia Kjærsgaards kalender.

 

Formålet skulle angiveligt være at gøre PET-chefen i stand til at finde en dato, hvor Pia Kjærsgaard på grund af andre gøremål ikke kunne deltage i et planlagt besøg i 2012 med Folketingets Retsudvalg i Christiania og derefter lægge besøget på den dato, hvor Pia Kjærsgaard, der på det tidspunkt var formand for Dansk Folkeparti, var forhindret i at deltage.

 

Ville spare penge til ekstra bevogtning

PET har fået sit eget budget, og ifølge Ekstra Bladet var det ganske enkelt for at spare penge til ekstra bevogtning, at Jacob Scharf forsøgte at sabotere Pia Kjærsgaards besøg i Christiania.

 

Sagen er kommet frem, efter at fem navngivne tillidsfolk i PET i har klaget til Rigspolitichefen over, at deres chef, Jakob Scharf, helt ulovligt har tvunget de PET-folk, der var Pia Kjærsgårds livvagter, til at forsyne ham med de nødvendige oplysninger fra Pia Kjærsgårds kalender.

 

Har mails, der beviser ulovlighederne

Ifølge Ekstra Bladet skriver tillidsfolkene i deres klage til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, at de har mails, der beviser, at Jacob Scharf personligt pressede Pia Kjærsgaards livvagter til det ulovlige kiggeri i hendes kalender, selvom det er imod reglerne.

 

I går ved middagstid bekræftede Rigspolitiet over for Ritzau, at man har modtaget en skriftlig klage fra tillidsfolk i PET over, at PET-chef Jacob Scharf har beordret ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaards kalender.

 

”Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en klage med det indhold, som er beskrevet i Ekstra Bladet i dag,” siger således direktionssekretariatschef Anders Dorph til Ritzau.

 

Jacob Scharf afviser beskyldningerne

På trods af, at PET-tillidsfolkene ifølge først Ekstra Bladet, og herefter bekræftet af Rigspolitiet, har mails der beviser, at PET-chef Jakob Scharf ulovligt har presset medarbejdere til ulovligt at skaffe ham adgang til Pia Kjærsgaards kalender, benægtede han i går i TV2 Nyhederne pure alle beskyldninger.

 

”Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg på noget tidspunkt har tiltvunget mig oplysninger eller anvendt oplysninger til uvedkommende formål,” bedyrede PET-chefen, og på spørgsmålet om, hvorvidt han kunne bekræfte, at der ligger en klage, svarede han og bedyrede endnu engang sin uskyld:

Læs også
Pia Kjærsgaard trak en perberspray op af tasken, da hun en dag blev angrebet  – det kostede hende dyrt

 

”Det står alle frit for at klage, men jeg kan fuldstændig afvise, at jeg skulle have tiltvunget mig adgang til oplysninger eller have misbrugt oplysninger til uvedkommende formål. Det kunne jeg ikke drømme om,” sagde Jacob Scharf til TV2 Nyhederne i går morges.

 

Morten Bødskov kommer PET-chefen til undsætning

Dagen igennem nægtede justitsminister Morten Bødskov (S) i går at udtale sig i sagen indtil sent i går eftermiddags, hvor han udsendte en pressemeddelelse, hvor han blandt andet udtaler:

 

”Jeg kan indledningsvis oplyse, at PET varetager personbeskyttelsesopgaver vedrørende Pia Kjærsgaard og derfor har adgang til oplysninger om hendes færden. Jeg har noteret mig, at PET-chefen blankt har afvist, at han skulle have misbrugt oplysninger fra Pia Kjærsgaards kalender til at forhindre hende i at besøge Christiania.”

 

I pressemeddelelen forklarer Bødskov, at de gentagne aflysninger udelukkende skyldtes et skærpet trusselbillede omkring situationen i Christiania, samt at han havde orienteret retsudvalgets formand, Karina Lorentzen Denhardt (SF), om situationen uden dog i den forbindelse at nævne Pia Kjærsgaard.

 

”Havde jeg videregivet denne oplysning, havde jeg kompromitteret fortroligheden om Pia Kjærsgaards planer,” skriver Morten Bødskov i sin pressemeddelelse på trods af, at Pia Kjærsgaards planer om at deltage i retsudvalgets besøg på Christiania jo ikke ligefrem kunne være nogen hemmelighed for udvalgets formand.

 

Læs også
Lærere var til stede, mens skoleelever hamrede løs på et billede af Pia Kjærsgaard, da de skulle slå katten af tønden

Situationen i Christiania er kun skærpet, når PET skal fastsætte en dato

Konklusionen i Morten Bødskovs pressemeddelelse er, at når PET skal fastsætte en dato for et besøg i Christiania af Folketingets Retsudvalg, er der åbenbart en skærpet sikkerhedssituation. Det er der til gengæld ikke, når retsudvalget beslutter sig for selv at sætte en dato for besøg i Christiania

 

”I øvrigt valgte Retsudvalget – inklusiv Pia Kjærsgaard – at besøge Christiania nogle måneder senere på en dato, Retsudvalget selv fastsatte,” slutter Morten Bødskov sin pressemeddelelse.

 

Pia Kjærsgaard: jeg er målløs og rasende

Sagens hovedperson, Pia Kjærsgaard, lægger ikke skjul på, at hun ikke blot er målløs og rasende over, at PET-chef Jacob Scharf har forsøgt at forhindre hende i at udføre sit arbejde som folketingsmedlem, men at hun også føler det stærkt grænseoverskridende, at andre end hendes livvagter har fået adgang til hendes kalender.

 

”Min kalender indeholder jo ikke blot politiske møder, men også dybt personlige ting, som jeg skal huske at tage mig af, og som ikke angår andre end mine livvagter, hvis fortrolighed og diskretion jeg har stor tillid til, og jeg er både rasende og chokeret over at høre, at denne Jakob Scharf helt ulovligt har tiltvunget sig adgang til min kalender,” siger Pia Kjærsgaard til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Der har han intet at gøre. Min kalender er udelukkende til brug for mine livvagter, som ud fra den skal vurdere, hvor megen beskyttelse, de skønner er nødvendig i forhold til de steder, hvor jeg skal hen,” fastslår Pia Kjærsgaard, som kun har rosende ord til at sige om sine PET-vagter.

 

Læs også
Pia Kjærsgaard 70 år: ‘Du har kæmpet for Danmark – og hvis man er i tvivl om din betydning, kan man bare se hvordan der er gået i Sverige’

”De er cremen af dansk politi. De er dybt professionelle og trofaste over for den organisation, de arbejder for, og i de ti år, jeg har haft livvagter, har der ikke været en eneste, som jeg har haft betænkeligheder ved. Tværtimod,” understreger Pia Kjærsgaard.

 

Det er ren bananrepublik

Til gengæld er der ingen rosende ord til PET-chef Jakob Scharf

 

”Det er jo ren bananrepublik, når en chef for en efterretningstjeneste forsøger at forhindre en folkevalgt i at udføre sig arbejde. Jeg ved ikke hvad han bilder sig ind! Det er helt uhørt, det her,” fastslår Pia Kjærsgaard.

 

Dansk Folkepartis tidligere formand har ikke noget bud på, hvilke konsekvenser sagen efter hendes mening bør få for Jakob Scharf:

 

”Det må være op til justitsministeren at beslutte, men det her er simpelthen så langt ude, at det skal og bør få meget alvorlige konsekvenser, og jeg kan forsikre for, at det sidste ord ikke er sagt i den sag,” siger Pia Kjærsgaard til Den Korte Avis.

 

Morten Bødskov skal forklare sig i dag

Læs også
Pia Kjærsgaard vandt: Dannebrog får permanent plads i folketingssalen

Både Dansk Folkeparti og Venstre vil i dag under mødet i forligskredsen bag politiforliget kræve en forklaring af justitsminister Morten Bødskov.

 

”Hvis oplysningerne i Ekstra Bladet er korrekte, bør Jakob Scharf gå af,” fastslår Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, som dog ikke har særlig stor tiltro til Morten Bødskovs handlekraft i denne sag.

 

”Jeg har en kraftig formodning om, at han til enhver tid vil gøre alt for at holde hånden over Jakob Scharf,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis.

 

Også Enhedslisten er på krigsstien

Heller ikke hos Enhedslisten ser man med milde øjne på de ulovligheder og de magtmisbrug, som PET-chef Jakob Scharf ifølge Ekstra Bladet har begået.

 

”Det er så forargeligt, hvis de her anklager er sande. I så fald er det misbrug af de beføjelser, PET har. Det vidner om magtfuldkommenhed og mangel på kontrol,” skriver Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, på partiets hjemmeside og fortsætter med henvisning til PET-chefens kiggeri i Pia Kjærsgaards kalender:

 

”Det er ikke PET’s opgave at misbruge adgangen til hendes personlige oplysninger, fordi man gerne vil spare penge. Det er et klart lovbrud, det her. Og hvis PET ikke kan overholde reglerne i sådanne tilfælde, hvornår bøjer de så reglerne i forhold til ganske almindelige borgere.”

Læs også
Irans muslimske ambassadør nægtede at give hånd til Pia Kjærsgaard – ‘det er ikke fordi vi foragter kvinder’, siger han

 

Pernille Skipper vil nu indkalde Morten Bødskov i samråd for at få afklaret Jakobs Scharfs rolle i sagen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…