Kamp om kontrollen med indvandrerghetto – mandag måtte de gule busser give op

I flere måneder har der været voldsom uro i den vestlige del af Aarhus, hvor en stor andel af beboerne har indvandrerbaggrund. Især i bebyggelsen Bispehaven har der været omfattende problemer. Bispehaven ligger sammen med Gellerup i Aarhus Vest.

 

Siden sommer har en gruppe på 20 til 30 unge terroriserer hver aften deres omgivelser. De smider store sten mod de gule busser, der kører gennem området. De laver hærværk, chikanerer andre mennesker og er truende.

 

Stort set dagligt er der blevet kastet sten mod busserne. Alene i august og september er der 16 gange smidt sten mod busserne. Det beskrev Den Korte Avis i en artikel sidste uge (10.10)

 

De busser, der har rute gennem Aarhus Vest, hvor Gellerup og andre indvandrerghettoer ligger, har udviklet sig til hadeobjekter for områdets store drenge og unge mænd.

 

Stenene har vel at mærke været så store og tunge, at de er i stand til at knuse de tykke ruder i busserne.

 

”Nogle gange er det helt vanvittigt og sten er røget gennem bussernes forruder”, sagde John Madsen, der leder det værksted, hvor busserne bliver repareret og nye ruder sat i, for nogle dage siden. (TV2 oj)

Busserne stoppede med at køre

Mandag aften blev det helt galt værre.

 

Urolighederne blev så voldsomme, at busselskabet valget at stoppe med at køre gennem området. (TV2 oj)

 

I går blev busdriften genoptaget. Men chaufførerne har fortsat lov til at køre uden om området, hvis de føler sig utrygge.

 

”Vi følger udviklingen dag for dag”, sagde selskabets direktør Torben Høyer i går.(TV2 oj) Han håber, at det ikke bliver nødvendigt mere permanent at stoppe rute 3A, der kører gennem området og bruges af mange mennesker.

 

Led i et mønster

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Angrebene på busserne er ikke tilfældige. De er led i et mønster.

 

Det er et mønster der viser mere systematiske angreb på flere af de instanser der tegner det danske samfund.

 

Ud over buschauffører, brandmænd og politi er det også pædagoger. De ansatte i klubberner er udsat for så meget vold og chikane, at de melder sig syge. I perioder er klubberne lukkede.

 

De danskere der bor i området flytter. De er bange og utrygge.

 

Der har været mange påsatte brande i området. Flere udbrændte biler. En bil-eksplosion, der var arrangeret. 14 containerbrande. Krysantemumbomber.

 

Direktør i ´Østjysk Bolig´ Allan Sørensen lægger ikke skjul på at han er særdeles bekymret. Han fortæller, at beboerne er utrygge og bange. Ifølge ham er ”situationen i området meget kaotisk”.

 

Læs også
“På besøg i indvandrerghetto så jeg butikscenter uden julepynt men med korancitater og halal”

 

Parallelsamfund i ghettoerne 

I går skrev vi om de sharia-domstole, der vinder frem i indvandrerghettoerne. Det er domstole hvor indvandrere med muslimsk baggrund selv afgør stridigheder og straffer kriminelle. Det sker uden om de danske domstole efter sharia’en, der er de love og regler, der står i koranen.

 

Forudsætningerne for at disse prallelsamfund kan vinde fodfæste er, at de danske myndigheder holdes væk fra områderne.

 

Derfor er angrebene på myndighederne er et fænomen, der især optræder i ghettoer, hvor der bor mange indvandrere med muslimsk baggrund. Det er et udslag af parallelsamfund. En demonstration af magt: Her er det os der bestemmer. Her er det vores love og regler, der gælder.

 

De unge mænd i Bispehaven siger det også selv lige ud: De hærger, fordi de vil have ´kontrol´ med området. (JP Aarhus)

 

Det er en udvikling, der ses i mange indvandrerghettoerne i Danmark. Mandag skrev vi om Egedalsvænge, hvor rabiate islamister er ved at tage magten og jage danskerne ud.

 

Læs også
Radikalisering af Sverige: Muslimske børn drikker ikke vand på skolen, fordi det er “kristent”

Og et helt lignende mønster ses i tilsvarende områder i andre europæiske byer. I sidste uge skrev vi for eksempel om, hvor slemt det står til i Frankrigs næststørste by Marseille.

 

Samfundet svigter

Når disse problemer fortsætter og ofte vokser, er det, fordi samfundet svigter. Det er et samfundsansvar at få stoppet store børn og unge, der tillader sig at angribe samfundets institutioner. Det kan man ikke overlade til chaufførerne og busselskabet. Hvis busser ikke kører, så kan folk ikke komme på arbejde, sig Jan Nonboe opgivende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…