Over én million danskere rejser i vinterhalvåret

Foto: Benns ski

 

 

Sol og høje temperaturer. Det danske sommervejr har fået mange danskere til at skifte de europæiske strandpromenader ud med de danske strande. Men det sparede feriebudget på udlandsrejser anvendes i stedet på køb af vinterrejser, viser det foreløbige salg af vinterrejser.

 

Vinterhalvåret

Og det er populært at rejse i vinterhalvåret. Faktisk så populært at over én million danskere vil finde kufferten og passet frem og flyve på ferie, når kalenderbladet siger oktober.

 

”Mange har i år valgt at holde sommerferie i Danmark på grund af det gode vejr. Men det lader til, at det kun har givet danskerne mod på mere sol og varme. I hvert fald kan vi se, at salget af vintersolrejser allerede er i fuld gang. Vi så den samme tendens, sidst vi havde en solrig sommer, så der er meget der tyder på, at der vil være rift om vinterrejserne i år”, siger Jan Lockhart, adm. direktør i FDM travel.

 

Oversøiske rejser

Det er især de oversøiske rejser og særligt Thailand og USA, der er efterspørgsel på, men også rejser til Spanien og ikke mindst de kanariske øer er populære destinationer for solhungrende danskere.

”Danskerne er meget prisbevidste, og mange har fundet ud af, at der er virkelig mange penge at spare på især flybilletterne, hvis man bestiller nu. For en familie på fire vil der være flere tusinde kroner at spare, hvis rejsen bookes i august i stedet for i oktober”, siger Jan Lockhart.

 

Større forbrug

I gennemsnit har de rejsende, der allerede har booket deres rejse, brugt 8.000 kr. pr. person på vinterrejsen, viser tal fra FDM travel. Det er ca. 25 % mere end det beløb, der blev brugt på sommerferien i år. Tallene er dog ikke helt sammenlignelige, da der er flere der tager på oversøiske rejser i vintermånederne, og det gør rejsen lidt dyrere.

Hvert år foretages der omkring 2,9 millioner udlandsrejser med fly, og heraf finder omkring 40 % sted i vintermånederne.

Kilde: Danmarks Statistik, Trafikstyrelsen og egne beregninger.

 

www.fdm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…