Magtfuld arabisk stat udbreder sin indflydelse til Danmark

På Ydre Nørrebro i København har man siden maj sidste år bygget en moské. Til byggeriet hører en stor kuppel på16 meteri diameter, og en minaret er under opførelse. Minareten bliver Danmarks første og over20 meterhøj.

 

Der vil dog ikke blive kaldt til bøn fra den, sådan som man kender det fra muslimske lande. Det var Københavns Kommunes betingelse for, at man ville dispensere fra områdets lokalplan og give tilladelse til at bygge det høje tårn.

 

Inden i moskeen er det planen, at der skal være islamisk kulturcenter, fitnessfaciliteter, restaurant og en ungdomsklub med plads til mellem 700-900 mennesker. Og ifølge Kodes Hamdi fra Dansk Islamisk Råd, som står bag byggeriet, er tanken, at moskeen skal være åben for både muslimer og ikke-muslimer:

 

»Det skal ikke kun være et midtpunkt for muslimer, der udøver deres religion. Det er klart, at vi glæder os til det, men vi håber også, at det bliver et kulturelt og socialt mødested, hvor alle er velkomne. Vi håber også, at skoler og andre uddannelsesinstitutioner vil komme til at bruge stedet på samme måde, som de besøger kirken. Vi vil meget gerne komme tættere på folk«, siger Kodes Hamdi. (Politiken)

 

Ser man nærmere på sagen, kan man imidlertid komme i tvivl om, hvorvidt de gode intentioner om åbenhed og velvilje over for resten af samfundet holder, når det kommer til stykket. Ifølge arkitekten, der har tegnet moskeen, Metin Aydin fra arkitektfirmaet Johannsen, sker finansieringen af byggeriet nemlig med støtte fra Qatar – verdens rigeste land.

 

Ligesom Iran, der har bidraget økonomisk til den planlagte stormoske på Vibevej i Københavns nordvestkvarter, er Qatar et land med et islamistisk styre.

Byggeriet af moskeen er nået langt

Qatars ekstreme form for islam

 Den lille oliestat, der er under halvt så stor som Danmark, er blevet verdens rigeste land på grund af enorme naturgas- og olieforekomster. Landet er i rivende udvikling med store infrastrukturprojekter og har i det sidste årti haft tårnhøje vækstrater.

 

Qatar er imidlertid et dybt konservativt-religiøst samfund, som bygger på wahhabismen – en rabiat og ekstremt antisemitisk udgave af islam, der tager udgangspunkt i Koranens sharia-love og har sit centrum i Saudi-Arabien.

 

Samtidig med den gunstige økonomiske udvikling har lederen af landet, emir Sheikh Hamad bin Khalifa at-Thani, derfor igennem en årrække arbejdet ihærdigt på at øge Qatars indflydelse lokalt, regionalt og globalt for at fremme wahhabi-islam.

 

Læs også
Beskyldningerne om antisemitisme mod det britiske Labourparti – og deres lunkne forsøg på at gøre noget ved det

Ifølge den italienske journalist Giulio Meotti, der står bag flere artikler i Den Korte Avis, er målet at indføre sharia-styre i Qatars nabolande, at udslette Israel og islamisere Europa.

 

Qatars leder har foretaget enorme opkøb af aktier i store veletablerede europæiske virksomheder. For eksempel ejer landet 20 % af børsen i London og 17 % af tyske Volkswagen.

 

Samtidig investerer Qatar ligesom Saudi-Arabien massivt i europæiske moskeer og boligområder med mange muslimer for at øge sin indflydelse på dem. I Frankrig tilbød Qatar for eksempel at donere 100 mio. euro til forstæderne til de større franske byer, som har en meget høj andel af muslimer.

 

Det ligner en strategi, vi kender fra Saudi-Arabien, der som nævnt er wahhabismens centrum. Qatar forsøger på samme måde gennem handel, aktieopkøb og målrettede donationer at fremme islamisering globalt, og landets gunstige økonomiske udvikling giver det mulighed for at få markant indflydelse på fremtidens Europa, herunder via sin støtte til moskebyggerier som det på Ydre Nørrebro.

 

Afsløringer i Storbritannien

Qatars støtte til den danske moske gives med meget stor sandsynlighed på bestemte betingelser, som man ikke ønsker at få frem.

 

I Storbritannien har der været flere eksempler på, hvor galt det kan gå, når et islamistisk land bruger moskeer og muslimer til at fremme dets religiøse og politiske dagsorden. Det kan gøres ved hjælp af religiøs-politisk indoktrinering, der har til formål at skabe afstand mellem muslimer og ikke-muslimer, så integrationen i samfundet forhindres.

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

 

I 2007 viste den engelske Channel 4 for eksempel optagelser foretaget med skjult kamera i flere store, såkaldt moderate britiske moskeer gennem et helt år. Programmet (Undercover Mosque) skabte en voldsom debat i Storbritannien på grund af de hårrejsende afsløringer, der kom frem.

 

Mange af imamerne var uddannet i og fik løn fra Saudi-Arabien. De frarådede integration i det britiske samfund, og flere agiterede for, at muslimerne skulle overtage magten fra de vantro briter og indføre sharia. Som en imam, Dr. Mian, formulerede det: ”I skal leve, som om I er en stat i staten, indtil I kan tage over”.

 

Lignende afsløringer kom frem i 2008, efter at den britiske muslim Sara Hassan havde lavet hemmelige optagelser fra Regent’s Park-moskeen i London. Moskeen var finansieret af Saudi-Arabien og havde optrådt i programmet fra 2007.

 

Opfordringerne på optagelserne var af samme støbning: Det værste, muslimer kan gøre, er at blande sig med de vantro, og frafaldne muslimer, utro ægtefæller og homoseksuelle skal dræbes, som Koranen foreskriver.

 

Sheikh Khalid Yasin, en imam uddannet i Saudi-Arabien, lovpriste netop indførelsen af Koranens sharia-love: “Så kan man se folk uden hænder, på åben gade kan man se hoveder, der ruller, man kan se korsfæstelser, man kan se folk blive pisket …” (Daily Telegraph).

 

Skjult religiøs og politisk dagsorden

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

Eksemplerne fra England understreger den fare, der kan være forbundet med, at moskeer i Europa finansieres af islamistiske lande, der har en skjult religiøs og politisk dagsorden.

 

Målet for et donorland kan være at fremme en helt anden udvikling end den, man officielt bifalder med de velkendte tilkendegivelser om samhørighed, tolerance og gensidig respekt.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…