Nye afgørelser i EU får danskernes frihed til selv at bestemme til at forsvinde

Collage

Hvis nogle danskere efterhånden er ved at få en stigende følelse af klaustrofobi, er det ikke indbildning: Det er med fuld ret, at stadig flere borgere i EU føler en snærende fornemmelse, som begrænser deres selvstændighed og frihed.

 

Jeg tænker ikke på friheden til at rejse rundt i Schengenområdet og uhindret krydse grænse efter grænse – den benytter tusinder af indvandrere fra Afrika og Mellemøsten og roma’er fra Rumænien sig af dagligt.

 

Frihed som nation og som folk

Nej, jeg tænker på den frihed, som frie borgere i et selvstændigt land med hidtil klart afstukne grænser har til at afgøre efter hvilke regler, de vil indrette deres samfund.

 

Den frihed bliver beskåret i et tempo, så man må snappe efter vejret:

 

EU-domstolen har netop dømt både Danmark og Tyskland til at betale uddannelsesstøtte til udlændinge, trods de to suveræne landes egne love.

 

Gæstearbejdere – hvis man må have lov at genoplive denne meget præcise betegnelse – har nu ret til børnecheck til børn i hjemlandet.

 

Allerede nu har de adgang til socialhjælp og dagpenge.

 

Nye afgørelser fjerner flere nationale ordninger

Nede i EU mener de i øvrigt, at det beskedne danske krav om tre måneders arbejde i Danmark, før en gæstearbejder kan hæve dagpenge i to år, er en begrænsning, en hindring for arbejdskraftens frie bevægelighed, som bør ryddes af vejen.

 

Så i disse timer sidder der nede i Bruxelles en bureaukrat ved navn Jonathan Todd, som er ved at strikke en klage over Danmark sammen til EU-domstolen i Luxemburg, hvor udfaldet er givet på forhånd.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Og der kommer mere, for i Danmark har vi omkring 120 store og små velfærdsordninger, som EU-domstolen vil stemple som protektionisme og hindringer for det indre marked, og derfor én for én vil blive udslettet af EU-domstolen – med fuld ret og en triumferende finger i traktaterne.

 

Magtesløshed

Her sætter klaustrofobien ind; følelsen af magtesløshed, fordi du glemte at læse afsnittene med små bogstaver, før du skrev under – men nu fanger bordet! Ha, ha! Og du kan ikke slippe ud, selv om rummets vægge rykker truende nærmere.

 

Den indrømmelse skal Danmarks venstrefløj have: Lige fra 1972 var det et kendemærke for dansk borgerlighed at slutte om om EEC, EF og senere Den Europæiske Union, og dengang var det mest højlydt kommunister og socialister, som advarede imod en harmonisering og centralisering af landenes politik for social velfærd.

 

De fik ret, omend af alle de forkerte grunde, for i dag finder du ingen, som er mere begejstrede for EU’s planøkonomiske projekt og den politisk korrekte ensretning end EU-parlamentets rød-grønne socialister. Sådan spiller historien os nogle lunefulde puds.

 

Hvad siger de EU-begejstrede?

Men i dag, før valget til EU-parlamentet 25. maj 2014,  skylder Venstre og Konservative, Socialdemokraterne og fagbevægelsen og arbejdsgiverne – alle de, som samdrægtigt solgte dansk tilslutning til Fællesmarkedet på flæskesider og ens stikkontakter – de skylder danskerne et svar på, hvordan vi kommer ud af den stadig mere klaustrofobiske klemme, vi er havnet i.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Mere produktivitet, bedre konkurrenceevne og muligvis afsavn, javel – men det må ske i et tempo og tilpasset landenes egne normer, så borgerne kan omstille sig. Jeres EU er simpelthen for centralistisk, for magtfuldkomment og for hensynsløst.

 

For min del vil jeg hverken hovere eller lurepasse, men vil i valgkampen  lægge al min energi i, at Danmark slår følge med Storbritannien og andre nordeuropæiske lande for at rulle EU tilbage, skridt for skridt, med det spinkle håb om at få et europæisk samarbejde, som kender sin begrænsning – og hvor det enkelte land kan trække vejret frit uden klaustrofobiske kvælningsfornemmelser.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…