Et muslimsk forsøg på at få monopol på ordet ”allah”

Sidste år berettede vi i DKA om et amerikansk firmas forsøg på at okkupere et ord, så det blev forbundet med en større erstatningssag, hvis andre end firmaet brugte det. Det drejede sig om ordetspinning.

 

Hvad nu, hvis nogen tog patent på ordet gud? Det er ikke sket i Danmark, men ville det måske kunne blive forbudt at bruge ordet allah i andre sammenhænge end den muslimske tro? Og kunne det ske, at det ville blive forbudt for ikke-muslimer at bruge det?

 

Måske – måske ikke?

 

Protester mod rettens afgørelse

Der er for nylig blevet afsluttet en større retssag i Malaysia, hvor dommerne giver lov til at bruge ordet allah om gud i andre religioner end i den islamiske religion. Og det er ifølge dommen heller ikke forbeholdt muslimer at bruge ordet.

 

I Malaysias aviser så man i torsdags (22.8) billeder med demonstranter siddende foran appeldomstolens bygning med et banner med ordene ”Save Kalimah Allah” (red ordet Allah).

 

Malaysias regering ønsker, at ordet kun må bruges om gud i den islamiske tro. Det vil, mener regeringen, fornærme og forvirre muslimer, hvis allah bruges af andre end muslimer.

 

Regeringen vil fjerne alles adgang til at bruge ordet

På dansk kunne vi nok ikke komme ud for, at præsten siger allah i kirken. Men på malaysisk bliverallah helt generelt brugt om gud uafhængigt af religion, dvs. både af buddhister, kristne og muslimer.

 

Det vil muslimerne have forbudt og gøre strafbart. Den malaysiske regering prøver derfor at få rettens tilladelse til at få sagen bragt for en appeldomstol.

 

Hvordan den sag ender, kan man ikke vide, men mon ikke den muslimsk dominerede regering bliver den vindende part?

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Debatten om halalslagtet kød

I Danmark kan vi i princippet være ligeglade med sagens udfald. Den giver dog stof til eftertanke, for den minder om muslimers strategi med at henvise til deres tro for at få eneret på ord og samfundsformer og også helst få resten af samfundet til at følge deres vaner.

 

Vi behøver blot at tænke på debatten om halalslagtet kød i børnehaven til alle. Således gælder det allerede i flere børnehaver: Når Mohammed ikke må få svinekød i børnehaven, må ingen få det.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…