Bødskov får nu kniven på struben i skandalen om alkolåse

Et flertal uden om regeringen kræver nu deadline for indførelse af alkolåse. Justitsministeren får en sidste chance for, hvornår spritbilister kan få alkolåse i deres biler. Ellers vil oppositionen og Enhedslisten bruge det flertal, de har uden om regeringen til at trumfe en hurtig afklaring af sagen igennem. Det skriver Ingeniøren.

 

For tre år siden vedtog Folketinget loven om alkolåse, der skal installeres i biler, hvis ejer har fået en spiritusdom – ellers kan vedkommende ikke få sit kørekort tilbage. Men loven er aldrig blevet ført ud i livet. Justitsministeriet har nemlig egenmægtigt undladt at omsætte den til lovtekst, og derfor har danskerne intet set til alkolåsene.

 

Justitsminister Morten Bødskov føler sig åbenbart ikke kaldet til at give Folketinget eller offentligheden klar besked om, hvorfor processen har trukket så ekstremt længe ud. Han nøjes med i vævende bureaukrat-vendinger at henvise til, at en række ”tekniske, administrative og juridiske problemer” skal afklares. Der har sagen så stået i tre år!

 

Har syltet svarene på fem spørgsmål i et halvt år

 Samme demonstrative ligegyldighed har Bødskov udvist i forhold til fem spørgsmål om sagen, som Venstres Karsten Nonbo stillede gennem Retsudvalget den 22. maj 2013. De er stadig ikke besvaret, selv om ministeren skal svare inden for en måned. Respekten for Folketinget er til at overskue.

 

Løber fra ansvaret

Tilbage i 2010 blev loven om alkolåse enstemmigt vedtaget af Folketinget. Den Korte Avis har flere gange skrevet om, hvordan loven er blevet syltet af Justitsministeriet, og senest er sagen på ny taget op af Kristeligt Dagblad.

 

Justitsministeren har ikke villet lade sig interviewe om sagen. Men i et skriftligt svar til Ritzau kalder han det forslag, som Folketinget vedtog, for ”et forslag, som var ukonkret, ufinansieret, og hvor en række tekniske, administrative og juridiske problemer ikke var løst. Det var det halvfærdige projekt, som vi arvede fra Venstre og Konservative”

 

Medieomtalen har således udløst en form for livstegn fra ministeren i sagen. Men stadig ved ingen, hvad han havde tænkt sig at gøre ved den. Så indtil videre fortsætter Justitsministeriet med at blokere, og Karsten Nonbo må stadig kigge langt efter svar på sine spørgsmål.  Imens fortsætter spritbilister med at dræbe folk i trafikken.

 

Samråd

Dansk Folkeparti har indkaldt justitsministeren til et samråd. Her skal han levere en tidsplan for, hvornår de administrative ordninger er afklaret og indført. Gør han ikke det, vil han få kniven på struben.

 

”Nu giver vi ham en sidste chance for at forklare sig. Men hvis der ikke er konkrete løsninger og konkrete tidsplaner i hans svar, så er alternativet jo at gå gennem folketingssalen”, siger Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti. (Ingeniøren)

Læs også
Ny måling viser skred i danskeres holdning til spritbilister og politikernes indsats

 

Kim Christensen lægger altså op til en vedtagelse, der skal tvinge justitsministeren. Det har flertal med Enhedslisten, Liberal Alliance, Venstre og De Konservative, skriver Ingeniøren.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…