Beboere forfulgt af 140 påsatte brande – nu er det dem, der får en kæmperegning

Mange beboere i Albertslund har siden september sidste år været plaget af over 140 påsatte brande.

 

Nu får de oveni det besked om, at det er dem, der kommer til at betale for de skader, brandene har forvoldt.

 

Det vil ske i form af en betragtelig huslejestigning.

 

1200 kroner om året

Albertslund Boligselskabs forsikringspræmie vil således næste år stige med hele 129 procent. Det skriver Albertslund Posten. Og det bekræfter beboerformand Karl Neumann, som Den Korte Avis har talt med.

 

Hver husstand skal som konsekvens betale 1200 kroner ekstra om året i husleje, og det giver anledning til frustration: ”Jeg ved, at folk er rasende og bekymrede over, at de skal stige i husleje – det er helt urimeligt. Det er jo den uskyldige trediepart, der bliver ramt”, fortæller Karl Neumann og fortsætter:

 

”Men vi kender jo godt forsikringssystemet – sådan er det også, hvis man har en bil og kører galt; så får man jo også en præmieforhøjelse. Det er et vilkår – vi kan ikke gøre noget ved det. Men vi kan harmes over det, og det gør vi også”.

 

Beboere evakueret

De mange påsatte brande har betydet store materielle ødelæggelser i Albertslund Kommune, siden de tog fart for tre kvart år siden. Der er blevet sat ild til et utal af affaldscontainere, biler og knallerter i området omkring især Albertslund Centret, Kanalens Kvarter og Albertslund S-togs station.

 

I marts nedbrændte ungdomsklubben Frihjulet, hvis bygninger også ejes af Albertslund Boligselskab. Den sidste søndag i samme måned var der ved at gå ild i en beboelsesejendom, og flere beboere måtte evakueres.

 

Natten efter bredte ildspåsættelser sig til Brøndby og Ishøj. Meget tyder på, at det er en gruppe utilpassede unge andengenerationsindvandrere, der står bag.

 

Læs også
Nu kommer efterårsstormene – her er gode råd til husejere

Politiet har foretaget en række anholdelser, og flere er sigtet. Området har siden april været fri for påsatte brande, men de materielle og menneskelige omkostninger er store. Flere borgere fra kvarteret har tidligere fortalt til Den Korte Avis, at de følte sig meget utrygge.

 

Og nu hænger Albertslund Boligselskabs beboere altså paradoksalt nok selv på en stor del af regningen for ildspåsættelserne, fordi forsikringspræmien er steget. En urimelig situation i manges øjne.

 

Albertslund Kommune bør betale

Spørgsmålet er så, om for eksempel Albertslund Kommune skal kompensere boligselskabet for en del af den merudgift, ildspåsættelserne har medført. Beboerformand Karl Neumann er noget forbeholden over for den løsning:

 

”Så tørrer man det jo bare af på alle andre skatteydere i byen – det kunne man selvfølgelig også sige var rimeligt nok, for det er jo hele byen, det rammer. Men jeg har ikke tænkt sådan – det har jeg godt nok ikke”.

 

Karl Neumann kan dog stadig ikke se det rimelige i, at det er beboerne, der skal betale for brandstifternes ødelæggelser. En holdning, han bakkes op i af Ulrick Brock-Hoffmeyer, der er administrerende direktør i det selskab, som står for Albertslund Boligselskabs administration:

 

”Det er en rigtig uheldig situation, at de, som påsætter brandene, ikke mindst skaber utryghed, men også er skyld i huslejestigninger for samtlige beboere”, siger han i et interview til Politiken.

Læs også
En købmand sælger ikke længere alkohol på grund af bebyggelsens mange muslimer – nu er Inger Støjberg blevet spurgt, og her er hendes svar

 

Foreløbigt tyder alt dog på, at Albertslund Boligselskabs beboere må leve med en forhøjelse af huslejen fra starten af 2014.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…