Arbejdsgiver efterlod kæmpe skatteregning til min datter på 17 år

Advokat Søren Vasegaard Andreasen, Jensen Advokatfirma, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Mindreåriges hæftelse overfor SKAT

 

Spørgsmål:

 

Min datter på 17 år har i ca. 1 år haft et fritidsjob hos en bager. Bageren er imidlertid lukket på grund af dårlig økonomi.

 

Nu viser det sig, at bageren aldrig har tilbageholdt skat for min datter, hvorfor SKAT nu kræver, at hun skal betale 12.000 kr. i restskat.

 

Kan det passe? Er det ikke en sag mellem SKAT og bageren? Og kan min datter overhovedet afkræves betaling, når hun er mindreårig?

 

Svar:

 

Alle danskere uanset alder er forpligtet til at betale skat af deres indkomst. Det har således ingen betydning, at din datter er mindreårig. Da din datter ikke løbende har betalt skat af sin indkomst, kan SKAT derfor kræve, at hun nu indbetaler det manglende beløb.

 

Arbejdsgiveren er forpligtet til at tilbageholde A-skat og kan blive pålagt en bøde, hvis det ikke sker.

 

Hvis bageren havde indberettet skat korrekt, ville din datter løbende have fået udbetalt et mindre beløb, mens resten blev tilbageholdt til skat, men slutresultatet ville være det samme, som nu, hvor hun først har fået udbetalt for meget, og så efterfølgende skal aflevere penge tilbage.

 

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Det er naturligvis ubehageligt for din datter, hvis hun allerede har brugt pengene i god tro, da hun så skal finde pengene på anden vis.

 

Situationen havde været en anden, hvis bageren faktisk havde tilbageholdt skat og derefter var gået konkurs. Så kunne SKAT ikke kræve betaling hos din datter, da hun allerede havde betalt skatten til sin arbejdsgiver.

 

At arbejdsgiveren i det tilfælde ikke afregner videre til SKAT, er din datter uvedkommende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…