Ansvaret for skandalesag om kriminelle asylansøgere skal frem i lyset

Kriminaliteten blandt asylansøgere er særdeles høj. Men det er der er ikke blevet gjort noget ved. På trods af, at der er en meget klar hjemmel i loven til at frihedsberøve de kriminelle asylansøgere, har de fået lov til at gå fri.

 

Det skrev Den Korte Avis om i går. Og nu kræver Martin Henriksen, udlændingeordfører for DF, at justitsministeren stiller op i et samråd for at forklare sagen.

 

Hvem har ansvaret?

”Jeg vil have at vide, hvem der har ansvaret for at denne bestemmelse ikke er blevet brugt. Der er en helt klar mulighed for at sætte kriminelle asylansøgere bag lås og slå, mens deres sag bliver behandlet. Det er helt uhyrligt, at politiet ikke har brugt den mulighed. I stedet for er asylansøgere, der har begået kriminalitet, bare sluppet løs igen, og er fortsat med for eksempel at sælge narko.”

 

 Folketinget har stillet spørgsmål til justitsministeren om sagen. Han er blevet bedt om at forklare hvorfor loven ikke er blevet brugt, og hvem der har ansvaret. Justitsministeren har som omtalt i avisen i går netop svaret. Men det er et svar, der er opsigtsvækkende, fordi det i den grad søger at skjule, hvad der er foregået.

 

Det er baggrunden for at sagen nu ruller videre med et samråd.

 

Martin Henriksen er vred over, at Morten Bødskov har reageret med ligegyldighed på, at tal viser, at asylansøgere 23 gange så ofte som danskere begår kriminalitet.

 

Rigspolitiet har netop gjort politikredsene opmærksomme på eksistensen af § 36 og opforderet politikredsene til at bruge denne mulighed.

 

”Rigspolitiet har jo længe sovet i timen. Derfor er det mig ganske uforståeligt, at regeringen i skikkelse af justitsminister Morten Bødskov ikke blot skriver rundt til alle politidirektørerne og indskærper, at kriminelle asylansøgere skal, med streg under skal, fængsles i den periode, hvor deres sagsbehandling foregår, jævnfør udlændingelovens paragraf 36. Det er ganske enkelt uansvarligt, at regeringen lader kriminelle asylansøgere løbe frit rundt og skabe utryghed”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Alt det han ikke svarer på

Justitsministeren vil også få artiklen i går tilsendt med ønske om kommentarer.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Han vil blive bedt om at svare på de spørgsmål, han i første omgang har fejet ind under gulvtæppet:

 

Er det ulovligt, at politiet ikke har benyttet § 36 i en række tilfælde, hvor asylansøgere har begået kriminalitet?

 

Hvem har ansvaret for, at det ikke er sket?.

 

Hvad kendte ministeriet og ministeren til sagen?

 

Den Korte Avis ser frem til, at ministeren denne gang leverer et reelt og fyldestgørende svar.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…