Familieplanlægning kan løse Afrikas problemer

 

FN’s klimapanel IPCC har i deres rapport ikke nævnt problemet med jordens overbefolkning, der er den væsentligste årsag til de nuværende klimatiske problemer.

 

Hvis jordens befolkning var forblevet på 2,5 mia. mennesker som i 1950, havde vi ikke stået i den nuværende situation, hvor de mange flere mennesker har forurenet miljø, natur, luft og vand og udsat jorden for en global opvarmning. Kun omgående handling og visionære løsninger kan redde jorden fra en katastrofe.

 

Et virkeligt inferno

Forestil dig, at du sidder ude på Verdenshavet i en båd med 7,2 mia. mennesker, og hver dag bliver der 200.000 flere om bord, som alle skal have mad og drikkevand. Båden vil til sidst brække midt over eller kæntre pga. de mange flere mennesker.

 

Du er kaptajn om bord på denne Noahs ark og har to muligheder: Enten smider du halvdelen af passagererne ud over rælingen, så i det mindste 3,6 mia. mennesker kan overleve. Eller du resignerer og lader til sidst båden kæntre, så alle drukner!

 

Dette er hovedessensen i Dan Browns bog INFERNO. Han fokuserer på det, der sker i vi dag, hvor politiske ledere træffer beslutninger ud fra følelser i stedet for fakta, lader sig overbevise af magtmenneskers grådighed, så man ikke tør handle for at bremse den globale opvarmning og forbedre verden mht. klima, miljø, fattigdom og krige.

 

Skurken i bogen INFERNO planlægger for at redde verden – at lade en pestepidemi udrydde halvdelen af jordens befolkning – for at redde den anden halvdel fra sult og nød. Jeg skal ikke afsløre bogens slutning men vil lade læseren vurdere, hvad man burde gøre i en lignende situation.

 

Bistandshjælp med krav

Udviklingsminister Christian Friis Bach vil gerne hjælpe kvinderne i fattige afrikanske lande mht. familieplanlægning, men han vil ikke gå imod mændenes ønsker eller blot udtale sig om det nødvendige i at stoppe befolkningsvæksten.

 

Derfor kan Nigeria og andre afrikanske lande lade befolkningseksplosionen fortsætte og ødelægge landene. I 1930 var der 19 mio. mennesker i Nigeria, og tallet er nu steget til ca. 175 mio. indbyggere.

 

Christian Friis Bach har tidligere udtalt, at hvis der i afrikanske områder bliver tørke, kan det blive nødvendigt at flytte millioner af mennesker. Vi har set begyndelsen, og jo længere vi venter med familieplanlægning, jo større vil massegraven blive i Middelhavet mellem Libyen og Lampedusa. Hvem vil modtage disse mange millioner?

Læs også
David Attenborough: ”Vi har ikke bare ruineret planeten, vi har ødelagt den”

 

I en lille afrikansk landsby, hvor en familie med 10 børn hverken har råd til mad eller at sende deres mange børn i skole, ville familien have været bedre stillet med kun to børn. Hvis det så oven i købet, ikke utænkelige, skulle ske, at moderen dør i barselsseng med sit 11. barn, vil det være katastrofalt for mand og børn.

 

Udviklingsministeren støtter ikke disse familier uden en fast hånd i forbindelse med bistandshjælp, som ikke bør gives, uden at regeringerne støtter familieplanlægning.

 

Mary

Danmarks kronprinsesse Mary har udviklet sig til en person af format, der kan overbevise verden om nødvendigheden af reformer på det bløde område.

 

Kronprinsesse Mary taler med kærlighed, omsorg og især klogskab om vigtigheden af ligestilling mellem mænd og kvinder til gavn for samfundet. Mange har prøvet at sige det, men ingen kan som hun trænge igennem, når hun under Global Citizen Festival i New York som en rockstjerne med udstrakte arme taler om ligestilling mellem kønnene.

 

Hun har gjort det i Afrika, hvor der blev lavet rollespil for kvinder, hvor man forestillede sig, at manden i en periode skulle overtage kvindens moderrolle. Det vakte latter, men humor er en vigtig del, når man skal overbevise mennesker. Kvinderne skal selv bestemme over deres eget liv, hvor mange børn de ønsker at få og kan tage ansvar for.

 

Læs også
FN har ikke en effektiv håndtering af klodens befolkningseksplosion

Behov for menneskepligter

FN skal indføre InterAction Councils menneskepligter (Human Responsibilities) med de 19 fornuftige regler for menneskelig opførsel. Deklarationen blev udformet af tidligere præsidenter og statsmænd og var på FN’s generalforsamling i 1998 for at supplere menneskerettighederne, men blev ikke ratificeret.

 

Artikel 18: Familieplanlægning er ethvert pars ansvar. Disse menneskepligter har været forbi Vatikanet for at sikre, at der ikke skulle være religiøse hindringer.

 

Familieplanlægning er nøglen

Hvis jeg skulle træffe valget om overlevelse i verdenshavet om bord på båden med de 7,2 mia. mennesker – ville det være enkelt og fornuftigt. Vi bliver ca. 80 mio. flere mennesker i verden hvert år, og der fødes årligt ca. 80 mio. ikke ønskede og ikke planlagte børn.

 

Med familieplanlægning burde man lade de ikke ønskede børn forblive ufødte. Det kunne løse en del af problemet med overbefolkning, gavne miljø og klima med færre mennesker og betyde mindre udledning af CO2.

 

I den politiske verden lukker man øjne og øren mht. overbefolkning og opfører sig som Søren Brun i tegneserien Radiserne (Peanuts).

 

Læs også
Frem mod valget må partierne tage klart stilling til det helt store spørgsmål i asylpolitikken

Trine siger en dag til Søren Brun: Du bør bekymre dig om overbefolkningen i verden. En aften går du i seng, og når du står op næste morgen, vil der ikke være plads til dig: Søren Brun trækker på skuldrene og svarer: Hvorfor skulle jeg bekymre mig om det, jeg vil bare gå tilbage i min seng! 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…