Vil smide bandemedlemmer ud af landet, selvom de ikke er dømt – nu har Papes svenske søsterparti fået nok

Med en efterretningschef, der går til offentligheden med udmeldinger om, at storkriminelle klaner nu ”truer den svenske stat”, og med en vicerigspolitichef, der sætter antallet af klaner til fyrre, har Moderaterna i Sverige fået.

 

I går torsdag præsenterede lederen af De Konservatives svenske søsterparti, Ulf Kristersson, partiets udspil til bekæmpelse af bandekriminalitet.

 

Og det er det tunge skyts, der nu bliver kørt i stilling.

 

Således vil partiet kunne udvise bandemedlemmer, som udgør ”en kvalificeret trussel” mod landet, også selvom de ikke dømt for kriminalitet, skriver den svenske avis Expressen

 

”Det vil markant øge risikoen for mennesker, som ikke er svenske statsborgere, at man kan blive smidt ud af landet, hvis man begår kriminalitet eller blot befinder sig i miljøer, hvor der bliver begået meget kriminalitet, siger Ulf Kristersson til avisen.

 

En særskilt udlændingekontrol med kun én opgave: at smide folk ud af landet

Moderaternas udspil består ifølge Expressen af ti ”mønsterbrydende” reformer, der skal bryde bandernes fremgang og magt.

 

Partiet vil blandt andet udvide lovgivningen til også oprette en særskilt udlændingekontrol, der skal have til formål at få flere udvist af landet.

 

Der drejer sig om folk, som ”kan formodes at begå eller medvirke til grov organiseret kriminalitet,” som det formuleres.

 

”Det kommer til at gælde personer, som kan sættes i forbindelse med de bandekriminelle miljøer, der ude fra set udgør en kvalificeret trussel mod Sverige,” siger Moderaternas retsordfører, Johan Forssell, til Expressen og fortsætter:

 

”Det vil kunne få den effekt, at vi kan udvise relevante personer, inden de når at begå en forbrydelse.”

 

Ligeledes vil partiet have nye regler, der gør det muligt at konfiskere værdier og ejendele på den blotte mistanke om, at de stammer fra kriminel aktivitet.

 

Udspillet fra Moderaterna kommer, efter at tidligere justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) torsdag den 10. september var på besøg og orienterede De Konsrvatives svenske søsterparti om de danske bandepakker.

 

Banderne tager ind imellem magten kontrollerer bydele

Udspillet fra Moderaterna kommer blandt andet på den baggrund, at det ikke er ualmindeligt, at banderne indimellem tager magten i svenske bydele.

 

Således i august i år hvor bevæbnede og maskerede bandekriminelle tog magten i bydelen Angerad i Göteborg, men også i eksempelvis Stockholm-forstæderne Tensta, Husby og Rinkeby går det hårdt og råt til med kriminalitet, optøjer og drab, har blandt andre Expressen rapporteret om.

 

Og man kan blot tage de sidste par dage i Sverige:

 

Onsdag eftermiddag: En 20-årig mand bliver overfaldet med kniv på en frisørsalon i Helsingborg. Han bliver livsfarligt såret kørt på hospitalet. (Kvällsposten).

 

Natten til torsdag: En bandeleder i 25-års alderen bliver skudt og dræbt på en gangbro i det sydlige Stockholm. (Expressen).

 

Torsdag ved 20- tiden. En 15-årig dreng bliver skudt i Eskilstuna og dør senere på hospitalet. (Expressen).

 

I løber af blot fem år: Over fem hundrede dræbt ved vold og skyderier

Blodet flyder i de svenske gader.

 

Medens i alt 192 mennesker blev myrdet i Danmark i perioden 2015 – 2019, er det helt andre drabstal, de svenske kriminalstatistikker indeholder.

 

I samme periode blev i alt 550 mennesker dræbt i Sverige.

 

Det drejer sig om i alt 359, der er blevet banket ihjel eller knivdræbt samt 191, der er blevet dræbt af skud.

 

Tallene stammer fra det svenske Brottsförebyggende rådet (Brå), der fører Sveriges officielle kriminalstatistikker.

 

De årlige antal dræbte fordeleler sig jævnt over hele perioden, idet antallet af skuddræbte dog er steget markant fra 33 tilbage i 2015 og til i alt 45 sidste år i 2019.

 

Blandt de dræbte er der i alt 238 kvinder, og blandt dem har langt de fleste fået en grusom død.

 

Således er i alt 227 svenske kvinder enten blevet tæsket ihjel, kvalt eller dræbt ved knivstik, mange formentlig i forbindelse med voldtægt, medens elleve blevet dræbt af skud.

 

Nu erkender selv den svenske statsminister fakta

Den 3. august 2020 blev 12-årige Adriana dræbt af skud under en skudveksling mellem to bander, medens hun sammen med en veninde sad ved en McDonald i Stockholm-forstaden Botkyrka og nød solen.

 

Drabet rystede Sverige i en sådan grad, at det nu efter flere årtier blev helt legitimt at tale om en sammenhæng mellem indvandring bandekriminalitet.

 

Og det endda i en sådan grad, at selv den socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven, tøvende erkender, at der er en sammenhæng.

 

”Med stor migration, hvor vi ikke klarer integrationen, så får vi også en større risiko for de problemer, som vi ser nu. Det er soleklart,” sagde Löfven i et interview med den statslige svenske TV-station, SVT, den 9. september.

 

Det lyder måske ikke af så meget i danske ører, men i Sverige, hvor det i årtier har været ensbetydende med udstødelse af det gode selskab at sætte indvandring og kriminalitet i forbindelse med kriminalitet, er det store ord.

 

Læs også:

https://www.expressen.se/nyheter/m-vill-utvisa-gangkriminella-som-ar-utlandska-medborgare/

 

https://www.expressen.se/kvallsposten/skadad-man-kordes-till-sjukhus/

 

https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-gangledare-ihjalskjuten-pa-gangbro/

 

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm&ogbl#inbox/FMfcgxwJXxnSQNjvFDpTcKzRffhRNHJB

 

https://www.expressen.se/gt/krim/bostadsomraden-ode-gang-tvingade-invanare-inomhus-/?fbclid=IwAR1hMiMWV7lECylWd7m0twVvCxahcy3DHblY7VTc_yj9Exj2ZTAoTjSIn2Q

 

https://www.bra.se/statistik/kriminalstatistik.html

 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-ser-sociala-spanningar

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…