Fem bomber eksploderet inden for det sidste halvandet døgn i Sverige, tre i Malmø – derfor skal dansk grænsekontrol skærpes

Eksplosion - arkiv fra en anden sammenhæng

Svenskerne må nu leve i daglig frygt for bombesprængninger.

 

Fem bomber på halvandet døgn.

 

Alene inden for det seneste døgns tid har Malmø oplevet tre bombesprængninger.

 

Tidligt lørdag morgen detonerede en bombe ved et flerfamiliehus i kvarteret Almgården i Malmø.

 

Tidligere fredag aften ved halv ellevetiden eksploderede en bombe på Drottningtorget i Malmø, og beskadigede bygning, men ingen kom til skade, skriver Aftonbladet.

 

Endelig var der i løbet af natten til fredag sket en eksplosion i Sofielundområdet. Her er det lykkedes for politiet at anholde tre personer, der sættes i forbindelse med bombesprængningen.

 

Dertil kommer, at der også i løbet af fredagen blev detoneret bomber i henholdsvis Växjö og Landvetter uden for Gøteborg.

 

Altså alt i alt fem bombesprængninger i løbet af det sidste halvandet døgn.

 

I alt hundrede bombesprængninger indtil videre i år

Indtil videre har Sverige i år oplevet ikke færre end hundrede bombesprængninger, oplyser Ylva Ehrlin, der er analytiker ved den nationale bombebeskyttelse.

 

”Det er utroligt, at ingen er døde,” siger hun til Aftonbladet og henviser til, at Sverige inden for de sidste to måneder har oplevet 30 sprængninger, og samlet set hundrede indtil videre i år.

 

Ud over de hundrede bomber, der indtil videre er eksploderet i år, har den svenske bomberydning desuden nået at uskadeliggøre 76 bomber, inden de eksploderede.

 

Det er gået hårdest ud ovre Malmø

De hundrede bombesprængninger, der har være i Sverige indtil i år, repræsenterer en stigning til langt over det dobbelte i forhold til sidste år, hvor antallet på nuværende tidspunkt lå 39 sprængninger.

 

Næsten to tredjedele af eksplosionerne har fundet sted i Malmø efterfulgt af 19 eksplosioner i Stockholm og 13 i Göteborg.

 

Tolv af de bomber, der enten er eksploderet eller opdaget og demonteret i tide, har vist sig at være hjemmelavede.

 

Det går galt en dag

I år er det hidtil gået godt uden tab af menneskeliv.

 

”Risikoen er meget stor. Vi har hidtil været utroligt heldige, men det kan vi ikke blive ved med at være. Det er utroligt, at ingen endnu er døde. Tag for eksempel eksplosionen i i Linköping. Det er utroligt, at ingen døde der.” siger Ylva Ehrlin.

 

I Linköping blev et ejendomskompleks raseret ved bombeeksplosion i begyndelsen af juni.

 

I de seneste år er flere mennesker blevet alvorligt såret under eksplosionerne. Senest i september, hvor en kvindelig studerende blev alvorligt såret, da hun tilfældigvis passerede en sprængladning, der detonerede på gaden i Lund, skriver Aftonbladet.

 

Og nu tyder noget på, at uvæsenet er ved at brede sig til København og omegn, hvor der i år har været ni bombesprængninger, hvilket dog ikke er noget at regne i forhold til Sverige.

 

Men i Sverige har de nu også altid brystet sig over, at de er et foregangsland.

 

I Danmark er der voksende frygt for at bombesprængningerne vil sprede sig til Danmark – sådan som vi allerede har set eksempler på.

 

Nu er der mere end nogen sinde behov for danske grænsekontrol ved grænsen til Sverige.

 

Læs mere her:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VbXjQ3/ny-sprangning-i-malmo–omrade-utryms

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLxvvL/hundra-sprangdad-i-ar–valdigt-allvarligt?fbclid=IwAR04WS9qO7L8zzEDQixVbraJ3C-aZmm1GBgUiMhxRjausKaIRGLtjkhBJr0

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/fastigheterna-kan-raddas-efter-explosionen-i-linkoping

 

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/tre-bomber-inom-loppet-av-ett-dygn-inte-forvanad/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…