Sverige: Nyt parti vil sende 500.000 ud af landet for at forhindre, at svenskere kommer i mindretal

Arkiv / You Tube

Det er blevet sagt, at svenskerne den 9. september går til det vigtigste valg nogensinde til den svenske rigsdag. Der er noget sandt i det, men også kun noget. Historien går ikke i stå, og der vil også være valg i Sverige (med næsten altid faste valgperioder på fire år) i 2022, 2026 og længere frem.

 

Det særlige ved valget denne gang er, så vidt det kan bedømmes, to, måske tre forhold.

 

Vigende tilslutning til Sverigedemokraterne

For det første står Sverigedemokraterne til en meget betydelig fremgang fra de 12,9 procent, som den svenske pendant til Dansk Folkeparti opnåede ved valget i 2014, til mellem 18-19 og helt op til 25 procent af stemmerne. En enkelt måling fra midten af juni gav sågar Sverigedemokraterne 28,5 procent.

 

Tendensen de sidste uger har dog været en noget vigende tilslutning til Sverigedemokraterne. Det kan have flere grunde. Måske mange svenskere alligevel viger tilbage for at stemme på Sverigedemokraterne, der som bekendt ikke har god presse i Sverige. Måske tiltroen til de traditionelle magtpartier Socialdemokratiet og det borgerlige Moderaterne kan holde en tid endnu.

 

Nyt parti: Alternativ för Sverige

En anden grund kan være den, at det nystiftede parti Alternativ för Sverige stiller op for første gang til et svensk valg. Der er mestendels tale om afhoppere fra Sverigedemokraterne, som anses for at være blevet for bløde i udlændingepolitikken. Alternativ för Sveriges leder Gustav Kasselstrand er veluddannet og velformuleret og har givet sit parti en meget skarp kant i forhold til Sverigedemokraterne.

 

Gustav Kasselstrand siget slet og ret, at Alternativ för Sverige er ”återvandringspartiet”, tilbagevandringspartiet, som vil arbejde politisk for, at mindst 500.000 udlændinge udvises af Sverige.

 

Alternativ för Sverige kan ikke følges direkte i målingerne, kun højst indirekte blandt det, der kaldes ”andre”. Her er der enkelte målinger, hvor disse ”andre” balancerer omkring fire procent, som er den svenske spærregrænse.

 

Det er derfor en mulighed, at Sverigedemokraternes relative tilbagegang i målingerne bl.a. skyldes, at flere vælgere ikke mener, at Sverigedemokraterne tilbyder en politik, der for alvor kan ændre Sveriges nuværende kurs. Sverigedemokraterne vil kun udvise kriminelle udlændinge, hvor Alternativ för Sverige også vil udvise udlændinge, der ligger Sverige økonomisk til last, og dertil undersøge, om mange statsborgerskaber er blevet givet på et fejlagtigt grundlag.

 

Sverige er ved at skifte sin befolkning ud

Dermed er vi nået til det tredje forhold, som er anderledes ved dette svenske valg. Det drejer sig om en betydeligt stigende erkendelse af, at Sverige har passeret et punkt, hvor udviklingen ikke kan vendes. Med mindre der sker hjemsendelser i stil med dem, som Alternativ för Sverige lægger op til – og som Sverigedemokraterne ikke går til valg på – er det entydigt, at oprindelige svenskere (og andre vestlige i Sverige) vil komme i mindretal.

 

Allerede i dag er mere end 20 procent af befolkningen i Sverige af ikke-vestlig herkomst. Ifølge Pew Forum kan alene den muslimske andel af befolkningen nå op på godt 30 procent i år 2050 ved fortsat høj indvandring.

 

Og under alle omstændigheder vil den ikke-vestlige befolkningsandel vokse ubønhørligt. Det vil ske, fordi indvandrerne, også i anden generation, vil få flere børn end etniske svenskere samtidig med, at gruppen er yngre i snit og får børn tidligere i livet.

 

Det er de faktiske forhold i jernindustrien. Hvis ikke Sverige både standser fortsat indvandring og påbegynder hjemsendelser i meget betydeligt omfang, vil intet kunne stoppe Sveriges forvandling til et land, der demografisk mere og mere vil ligne den tredje verden.

 

Denne sidste faktor vil blive afgørende for Sverige – og en stribe vesteuropæiske lande med større eller mindre hast – og denne vished er ved at dæmre for mange svenskere.

 

Valget den 9. september kan blive en milepæl, men det kan også være, at vi vil sige det samme om fire og om otte år ved de næste valg i Sverige. Sverige lever i interessante tider.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…