FN’s definition af en migrant kan åbne en ladeport for indvandring til Europa

MIGRANT:

FN definerer en migrant som en person der har haft bopæl udenfor sit hjemland i minimum et år, uanset grunden til migrationen. Begrebet kan således meget bredt dække alt fra udvekslingsstuderende til flygtninge. I dette materialehæfte behandles alene former for ”tvungen migration”, dvs. personer, som er nødsaget til at forlade eller flygte fra deres hjemland for at søge andre muligheder eller beskyttelse andetsteds. 

 

Her ved drøftelserne af det hensigtsmæssige i, om Danmark, for sit eget folks bedste, bør tilslutte sig FN’s pagt om migration, vil det nok være på sin plads at præcisere hvorledes FN definerer en migrant.

 

Begrebet migrant viser sig, at være meget mere omfattende end de fleste forestiller sig, læser jeg hos Dansk Røde Kors.

 

Såfremt Danmark tilslutter sig pagten kan vi meget vel komme til at påtage os ansvar for mange flere mennesker end vi ønsker, og mennesker i andre kategorier end vi havde forestillet os.

 

Studerende kunne således få ret til betalt familiesammenføring, når de skal ligestilles med flygtninge.

 

En migrant kan altså også allerede have ophold udenfor sit hjemland fx en nigeriansk prostitueret der rejser rundt i Europa, og endnu ikke være ankommet til Danmark. Men idet hun ankommer er hun “vores” migrant, der kan kræve samme vilkår som anerkendte flygtninge.

 

Og hvor stiller de os i forhold til de rejsende romaer, som de sidste mange år har svinet i hvertfald i København?

 

Det er besynderligt at den danske regering kan mene pagten ikke er (juridisk) bindende for vores styre, og så samtidig forestiller sig at den er (moralsk) bindende for de u-lande, der ikke hidtil har villet tage deres afviste asylsøgere tilbage.

 

Vi har allerede mange problemer med kriminelle, dårligt begavede og svinende migranter fra EUs  østlande, foruden de øst-studerende der ikke betaler deres studielån tilbage, behøver vi hente flere?

 

Læs mere om forskellige typer migranter på www.iom.

kilde: Dansk Røde Kors   

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…