En kvinde blev voldtaget i Sverige – derefter udsendte politiet et signalement … af kvinden

Colourbox

Fredag aften var der Halloween-fest på restaurant ”Nöjesfabrikken” i den svenske by Karlstad.

 

Her dansede og snakkede man ikke bare med hinanden. Hele tre unge kvinder anmeldte voldtægter – de to indendørs og den tredje udendørs. En særlig ’festkultur’ i nutidens Sverige, hvis ellers anmeldelserne holder vand.

 

I forbindelse med den mulige voldtægt, der skal være foregået udendørs, har politiet frigivet et signalement.

 

Men det er vel at mærke ikke et signalement af den formodede gerningsmand. Det er et signalement af det kvindelige offer!

 

Mærkeligt signalement

Den unge kvinde forlod Halloween-festen klokken cirka 23. Uden for restauranten blev hun tiltalt af en ukendt mand, der kom med diverse invitationer. Men hun sagde nej tak.

 

Manden fulgte dog efter hende, og på et tidspunkt overfaldt han hende og voldtog hende i en port.

 

Kvinden blev bagefter hjulpet af nogle forbipasserende, der tilkaldte politiet. Men da betjentene ankom, var gerningsmanden for længst ude af syne.

 

Politiet har afhørt det kvindelige offer og et vidne, og man efterlyser flere vidner.

 

Man har også udsendt et signalement, der lyder sådan her: ”175 centimeter høj med langt brunt hår. Hun var iklædt en lys-beige tre fjerdedel lang kappe og bar på en mørk skuldertaske.”

 

Det signalement lyder jo lidt mærkeligt – indtil man finder ud af, at det ikke er et signalement af den mulige gerningsmand, men af det kvindelige offer!

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Ville ikke se på manden

Over for netavisen Nyheter Idag forklarer en talsmand for Karlstad Politi, Tommy Lindh, at det er, fordi man ikke har noget signalement af gerningsmanden.

 

Det skyldes angiveligt, at kvinden bevidst undlod at kigge på ham, fordi hun følte det ubehageligt, da han nærmede sig hende. Man har derfor kun et ganske svagt signalement, lyder det.

 

I stedet håber politiet, at man kan finde vidner, der har set kvinden og dermed også den mand, der forfulgte hende. Derfor har man fremlagt beskrivelsen af offeret.

 

Det virker underligt – eller måske bare svensk

Det er der selvfølgelig en vis logik i. Men det virker alligevel underligt, at kvinden ikke har registreret en eneste detalje ved voldsmanden, som politiet kan give videre.

 

Kan det virkelig være sandt, at kvinden absolut intet ved? Kan det virkelig være sandt, at politiet absolut intet ved? Ingen højde, intet udseende, ingen lugte, intet sprog?  Nul komma nul?

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Ifølge politiet har man jo trods alt et ”ganske svagt signalement”. Hvorfor orienterer man ikke offentligheden om dette signalement, så svagt det end måtte være?

 

Denne totale mangel på oplysninger om en voldtægtsforbryder virker underlig. Eller også er den bare svensk.

 

https://nyheteridag.se/darfor-gar-polisen-ut-med-signalement-pa-valdtaktsoffret/?fbclid=IwAR24zGodkMsGx3X8JchHIyqmPmeWgYe_sxxAElFh-DERS4sUYgWn-lzISqw

 

https://ekstrabladet.dk/112/efter-voldtaegt-i-sverige-frigiver-politiet-signalement-paa-kvinden/7375877

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…