20.000 bevæbnede migranter står klar til at storme grænse for at komme til blandt andet Danmark

I 2015 strømmede mange hundrede tusind ikke-vestlige migranter ind i Europa via landene på Balkan.

 

Dengang lykkedes det at lukke den såkaldte Balkan-rute så meget af, at antallet af migranter faldt kraftigt.

 

Men nu er der igen pres på Balkan. Mindst 20.000 migranter står parate til at trænge over grænsen mellem Bosnien og Kroatien. De fleste er bevæbnede med knive.

 

Det kan få konsekvenser for Danmark.

 

Det er unge mænd med knive

Den store østrigske avis Kronen Zeitung (krone.at) har talt med eksperter i det østrigske indenrigsministerium, der følger udviklingen på Balkan tæt. Østrig er nært forbundet med Balkan.

 

Disse eksperter er stærkt bekymrede over situationen ved den bosnisk-kroatiske grænse. De siger, at de mange bevæbnede migranter satser på at trænge ind i Kroatien og derfra videre op i Europa til Tyskland og de skandinaviske lande.

 

Der har gennem nogen tid været pres på denne grænse. Hidtil har Kroatien dog kunnet holde situationen nogenlunde under kontrol.

 

Men nu vokser migrantstrømmen kraftigt. Og det er andre mennesker, der står parate til at bruge våben for at komme ind i Europa.

 

Tidligere var der en del familier. Men der er stort set ingen kvinder og børn tilbage. Eksperterne siger til avisen:

 

”95 procent af disse migranter, der vil bryde igennem denne grænse, er unge mænd, der næsten alle er bevæbnet med kniv. En grænsebetjent er allerede blevet ramt af knivstik.”

Læs også
Malta har stoppet kapringen af fragtskib i Middelhavet – det har vigtige perspektiver for asylstrømmen

 

Mange pakistanere

Tidligere var der en del syrere med i denne migrantstrøm. Men det har ændret sig: ”Størsteparten kommer fra Pakistan, men der er også mange iranere, algeriere og marokkanere.”

 

Mange vil til Tyskland. Uanset hvor ikke-vestlige migranter kommer fra, er der altid en stor del af dem, der vil til Tyskland.

 

Men en del af disse migranter har også blikket rettet mod de skandinaviske lande. Det er velstående lande, og en del af migranterne forestiller sig, at de kan leve i sus og du dér.

 

Hvis grænsen falder, vil mange flere komme til

Eksperterne anser det for helt afgørende, at denne migrantstrøm bliver stoppet i det område ved den bosnisk-kroatiske grænse, der hedder Velika-Kladusa.

 

I denne måned vil Kroatien også få bistand fra EU’s grænseagentur Frontex for at forsvare grænsen.

Læs også
Løkke bør ubetinget trække Danmark ud af FN’s migrationspagt – disse punkter viser, at den er en katastrofe

 

Hvis først der begynder at gå hul på grænsen, vil det få yderligere titusinder af migranter til at bryde op og søge lykken ved at drage op gennem Balkan.

 

Mange af dem er aggressive og knivbevæbnede. Og nogle af dem kunne åbenbart godt tænke sig at rejse mod Danmark. Nu er vi advarede.

Se video her:

https://m.20min.ch/videotv/?cid=243&vid=647653

https://www.krone.at/1801367

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…