Overlæge voldtog reservelæge under arbejdet på sygehuset – nu har han fået sin dom

Colourbox

En tidligere overlæge på et sjællandsk sygehus idømmes tre år og tre måneders fængsel for to voldtægter og et voldtægtsforsøg mod en kvindelig reservelæge.

 

Desuden dømmes han for at have misbrugt sin stilling som overlæge ved at forgribe sig på kvinden.

 

Det har en enig domsmandsret i Retten i Næstved besluttet tirsdag. Overlægen fratages desuden retten til at udøve lægegerning indtil videre, og han skal betale 100.000 kroner i erstatning til kvinden.

 

Overlægen blev fritstillet fra sit arbejde, efter at kvinden anmeldte overgrebene i april 2016. Han nægter sig skyldig i alle anklager og ankede dommen på stedet.

 

Voldtægter, voldtægtsforsøg og oralsex

Den første af voldtægterne er sket på et toilet på en bar i København i juni 2015. Sammen med flere kolleger tog både overlægen og reservelægen ind til baren efter en sommerfest.

 

De to gik sammen ud på toilettet. Kvinden gik frivilligt med, men på toilettet blev hun holdt fast og voldtaget, og hun forklarede, at hun havde svært ved at sige fra, fordi hun var fuld.

 

Den anden voldtægt skete på et kontor på sygehuset, da kvinden ville have overlægen til at kigge på billeder fra en scanning.

 

Her tvang han hende hen på en seng på kontoret, hvor han holdt hende fast og havde sex med hende, lød det fra anklageren.

 

Voldtægtsforsøget skete efter en julefrokost i november 2015, hvor flere læger valgte at overnatte på sygehuset. Overlægen kom ind på det kontor, hvor kvinden lå og sov efter festen, og han forsøgte at have sex med hende.

 

Det stoppede dog, da en kollega kom ind ad døren og opdagede de to. Kollegaen forklarede i retten, at kvinden virkede til at have det ubehageligt ved situationen.

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

 

Kvinden afgav forklaring for lukkede døre, hvorfor det ikke var muligt at høre hendes side af sagen. Anklageren henviste i retten dog til, at kvinden fortalte, at hun havde sagt fra.

 

Den tidligere overlæge dømmes også for i et tilfælde at have tvunget kvinden til oralsex på et kontor.

 

“Troværdig”

Dommer Line Bjørklund lagde vægt på, at kvindens forklaring virkede troværdig og sammenhængende. Desuden er det skærpende, at manden havde en stilling som overlæge.

 

Anklager Susanne Bluhm krævede tre år og seks måneders fængsel og er tilfreds med dommen.

 

– Retten kan lægge vægt på det, som de synes. Retten har fundet, at hendes forklaring var troværdig, og at de andre vidner støttede op om det, siger hun.

 

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

Det er ikke muligt at nævne overlægens navn i sagen, da forsvareren har kæret en kendelse om navneforbud til landsretten.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…