Migranter fra Bangladesh strømmer i tusindvis til Europa

Skærmprint You tube

Menneskesmuglere sender bangladeshere i tusindvis mod Europa.

 

I maj registrerede Den Internationale Organisation for Migration 17.865 bangladeshere i Libyen.

 

Menneskesmuglere i Bangladesh har åbnet porten til Europa for tusinder af desperate arbejdsløse, skriver Jyllands-Posten.

 

Der er således sket et skifte i nationaliteten af migranter, der kommer til Europa over Middelhavet fra Libyen.

 

I maj registrerede Den Internationale Organisation for Migration, IOM, 17.865 bangladeshere i Libyen. Det svarer til en stigning på 20 procent i forhold til måneden før, hvor IOM registrerede 14.900 bangladeshere.

 

Trafikken fra det asiatiske land til Europa er ifølge IOM et resultat af en målrettet markedsføring, som menneskesmuglere også retter mod fattige lande i Vestafrika.

 

Den første migrant- og flygtningebølge kom hovedsageligt fra Syrien og Afrika, men i øjeblikket er bangladeshere den næststørste gruppe, der krydser Middelhavet, skriver Jyllands-Posten.

 

Kun nigerianere overgår bangladeshere.

 

Menneskesmuglerne tager op til 10.000 dollar (cirka 64.000 kroner) for at skaffe bangladeshere en flyrejse til Libyen, vurderer IOM og andre eksperter ifølge avisen.

 

Og ifølge Adil Sahkawat, der som journalist på den engelsksprogede avis Dhaka Tribune i Bangladesh har dækket migrantruten til Libyen intensivt, scorer de selv omkring halvdelen. Resten går til bestikkelse og flybilletter.

 

– Officielt har Libyen ikke udstedt visa til bangladeshere siden 2015. Men det problem klares med bestikkelse og falske papirer. Ikke mindst i Tripoli, hvor migranterne bliver lukket ind i Libyen og overladt til de libyske menneskesmuglere, siger AdilSahkawat til Jyllands-Posten.

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

 

Pengeoverførsler fra millioner af migrantarbejdere er den næststørste indtægtskilde for Bangladesh.

 

Tal fra centralbanken i Dhaka viser, at migrantarbejderne i 2016 sendte 90 milliarder kroner hjem.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…