Borgmester bombarderede embedsmænd med 84 bryllupsspørgsmål

Anna Mee Allerslev (Foto: Københavns Kommune)
Borgmester i København Anna Mee Allerslev (R) fik embedsmænd til at arrangere bryllup så billigt som muligt.

Embedsmænd i Københavns Kommune måtte mellem april og august 2017 tage stilling til 84 spørgsmål sendt på mail fra beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) i forbindelse med hendes bryllupsreception i rådhushallen.

Det fremgår af en aktindsigt, som BT har fået i Anna Mee Allerslevs mailkorrespondance om sagen.

Mailkorrespondancen afslører, at embedsmændene – ud over at skulle tage stilling til lavpraktiske ting som kagegafler, vaser, servietter, skåle, buffetfade, bordplan – også blev pålagt at skræddersy arrangementet, så borgmesteren kunne slippe så billigt som muligt.

Budgettet blev derfor nedjusteret med 11.995 kroner kort før selve brylluppet.

Embedsværket skal ikke bruges på at planlægge en borgmesters private bryllup, siger Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet.

– Det er kritisabelt, at man som borgmester bruger embedsapparatet til en lang række detaljer, som den, der holder brylluppet, normalt selv skal sørge for eller betale sig fra. Det er jo et privat anliggende, siger han til BT.

Anna Mee Allerslev lånte i strid med de nedskrevne regler Københavns Rådhushal gratis til sin bryllupsreception i august og sparede dermed den normale lejeudgift på 65.000 kroner.

Anna Mee Allerslev fortalte onsdag, at hun betaler de 65.000 kroner.

Hun ønsker ikke at stille op til interview med BT, men skriver i en mail:

– Udgifter til administration og koordinering indgår i min betaling til opsætning af stole, borde, service m.m. Præcis som hvis en virksomhed eller andre skal afholde et arrangement, hvor der også er behov for koordinering. Nu har jeg desuden også betalt for lokaleleje.

Lektor i forvaltning ved Aalborg Universitet Sten Bønsing mener, at borgmesteren har fået særbehandling.

– Som udgangspunkt må en borgmester ikke få særbehandling. I stedet burde kommunen stå fast på, at konceptet er sådan her, og det her er prisen.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…