Alle kandidater til det franske præsidentvalg bliver mistænkeliggjort, så ekspræsident Sarkozy fatter nyt håb om genvalg

You Tube

Der hersker mildt sagt vild forvirring om alle kandidater tre måneder forud for det franske præsidentvalg.

 

Opbakningen til den konservative favorit Francois Fillon vakler, efter at det politiske ugeskrift “Le Canard Enchainé” har forhøjet den hemmelige støtte til hustruen Penelope Fillon, en søn og en datter til 1.015.175 euros. En astronomisk sum på godt og vel 75 millioner kroner, som får mange støtter til se sig om efter en Plan B.

 

Borgmester Alain Juppé, sm tabte primærvalget til Fillon, forsikrer, at man ikke skal regne med ham som Plan B. Men en Plan S spøger. Eks-præsident Nicolas Sarkozy, som tabte primærvalget til begge sine tidligere premierministre, virker indstillet på at udnytte den nye situation og alligevel søge genvalg. Han har holdt et hemmeligt møde med nære støtter, før han tog på en strategisk ferie på Korsika, hvor han ikke kan kontaktes.

 

Fillon står fast

Francois Fillon har på ingen måde kastet håndklædet i ringen. Han taler i skrift og i tale om et strategisk tilrettelagt komplot på venstrefløjen for at vælte hans kandidatur. Under timelange forhør i en juridisk kommission har han fastholdt, at hustruen og børnene blev aflønnet som hjælpere, og de  har fremlagt skriftlig dokumentation for flere af aftalerne.

 

I byen Charlesville i Ardennerne holdt han under tilhørernes jubel en fornyet brandtale, som beviste, at han på ingen måde har til sinds at droppe sin kandidater og sine løfter om at sanere Frankrigs katastrofale økonomi og sætte stopper for islamiseringen af den frie republik.

 

Le Pen og Macron i skærsild

Ingen af de øvrige kandidater går fri af skærsilden.

 

Front Nationals kandidat Marine Le Pen har nægtet at tilbagebetale lønninger, som hun siger gik til sekretærhjælp i EU, men som Bruxelles hævder, at hun brugte til sekretærer i partiet.

 

Emmanuel Macron har det største besvær med at overbevise om, at han ikke brugte midler fra økonomiministeriet til at oprette sin egen kandidatliste “En Marche”, før han trådte ud af Hollandes regering.

 

Og Benoit Hamon, som besejrede Manuel Valls i det socialistiske primærvalg, får den kolde skulder af både præsident Francois Hollande og premierminister Bernard Cazeneuve.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Hamons succes hos unge socialister bygger på løfter om højere løn og mindre arbejde samt  borgerløn på 5.000 euros om måneden efter tidlig pensionsalder.

 

Ikke alene den mere nøgterne Valls, men mange andre socialistiske topfigurer vil boykotte den officelle indsættelse af Hanon som partiets præsidentkandidat, og han har ikke en kinamands chance for at blive valgt.

 

I øjeblikket giver meningsmålinger Marine Le Pen 34,9 procent tilslutning, Fillon og Macron hver 30 procent. Hamon får ikke engang en procents opbakning.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…