Langt om længe kommer første muslimske attentatmands hjælpere for retten

Mohammed Merah (YouTube)

Frankrigs premierminister Manuel Valls vil fortsat forlænge undtagelsestilstanden, når de midlertidige foranstaltninger udløber den 28. februar.

 

 

Flertallet af franskmænd finder det ifølge meningsmålinger  på sin plads, fordi de frygter nye attentater.

 

 

Især fordi det er åbenlyst, at islamisterne har formået at smugle tusindvis af hellige krigere ind i Europa. De udgør en latent trussel, fordi de har fået skoling i terrorismehosi kalifatet i Syrien og Irak.

 

 

Men foreløbig samler opmærksomheden sig om et stærkt forsinket opgør med velkendte terroristers mere eller mindre anonyme hjælpere.

 

 

I Danmark skal  fem af Omar el-Huseins venner fra Mjølnerparken i København  for retten i marts. De er sigtet for at have hjulpet andengenerations-palæstinenseren med at skaffe en riffel fra attentatet mod Krudttønden af vejen. De er også sigtet for at have udstyre ham med nye håndvåben, en kniv og en skudsikker vest før angrebet på Synagogen i Fiolstræde.

 

 

I Franrkig har man endnu ikke haft held til at fange hovedmanden bag blodbadet fredag den 13. november.

 

 

Han skjuler sig formentlig i det islamstiiske kalifat i Syrien og Irak, og hans ukendte hjælpere holder lav profil i indvandrertunge bydele i Bruxelles.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Mohammed Merah

Så opmærksomheden samler sig i øjeblikket om familie og venner til terroristen Mohammed Merah, som 11. og 12. marts 2012 begik syv drab i det sydlige Frankrig.

 

 

Ofrene var tre skoleelever og en lærer fra en jødisk skole i Toulouse og tre legionærer fra en kaserne i Montauban.

 

 

En af de dræbte militærpersoner var muslim, og hans tilslørede mor har siden hyppigt optrådt i fransk fjernsyn med rørende opfordringer til fredeligt sameksistens mellem diverse grupperinger, så hendes søns død ikke har været forgæves.

 

 

Intet tyder på, at Mohammed Merahs pårørende er indstillet på at være fredelige medborgere.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

En seks år ældre storebror Abdelkader Merah har siddet isoleret i varetægtsfængsel, siden hans bror blev likvideret af fransk sikkerhedspoliti. Det ser ud til, at myndighederne nu langt om længe vil fremstille ham for en jury i enten Paris eller Montauban.

 

 

Anklagemyndigheden har et vægtigt materiale. Abdelkader Merah har frekventeret flere islamistiske skoler i Egypten. Under ransagning i hjemmet har politiet fundet materiale, hvor han erklærer sig stolt over sin lillebrors handlinger og over hans død som en kriger, således som det var pålagt ham af Koranen. Han udtaler sig forvisset om, at lillebrors ugerninger har sikret ham plads i paradis.

 

 

Abdelkader synes dog at have indskrænket sig til at hjælpe lillebroderen med en stjålet scooter, så han hurtigt kunne komme fra det ene gerningssted til det andet. Desuden en skindjakke, så han kunne klæde om efter drabene og bedre komme i skjul. Derudover synes han at have været mere beskæftiget med at få afskibet an forelsket kone i burka til Egypten, så han kunne gifte sig religiøst med en yngre model.

 

 

Mere effektiv hjælp til myrderierne ydede en muslimsk bankmand ved navn Fettah Malkin. Politiet kom på sporet af ham ved hjælp af fingeraftryk, som blev fundet i Mohammed Merahs bil.  Malkin tilhørte en radikaliseret gruppe i Toulouse, og under forhør tilstod han at have  forsynet attentarmanden med en Uzi-maskinpistol og en skudsikker vest.

 

 

Læs også
Den tyrkiske fartbølle, der kørte 9-årig ihjel, havde ikke kørekort

Der er flere løse ender og vage spor af flere medskyldige, og det giver myndighederne et hårdt tiltrængt alibi for at have været så længe undervejs med et retsligt opgør efter et attentat, som gik forud for mordene i det jødiske museum i Bruselles, et mislykketmassemord i et hurtigtog, blodbadet på Charlie Hebdos medarbejdere og myrderierne den 13. november. Men  nu ser der endelig ud til at skulle ske noget med det første af mange muslimske attentater. Før flere måske bliver begået.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…