De lod, som om de var døvstumme, der samlede ind til et center for døvstumme – i virkeligheden skulle pengene bruges til noget helt andet

Den 13. juni gik tre mænd rundt i Nivå Centret og lod, som om de var døvstumme. De fremviste et indsamlingspapir med et handicaplogo på, hvor det hed sig, at de samlede ind til handicappede og til et center for døve og stumme.

 

De bad handlende og kunder om at donere et bidrag til det ædle formål.

 

Ansatte i Nivå Centret syntes dog, at deres adfærd virkede ret mistænkelig, så de kontaktede Nordsjællands Politi.

 

Nogle politifolk kom til stede, og da de sagde noget til de tre mænd, kunne disse pludselig både høre og tale.

 

De tre blev anholdt. Det viste sig at være tre rumænske mænd på 25, 26 og 28 år. De penge, de fik ind, skulle aldeles ikke bruges til et center for døve og stumme. De skulle derimod gøre det muligt for de tre at komme videre til Sverige, hvor de måske også skulle slå deres folder som døvstumme.

 

Dommen

Mandag blev de rumænske mænd ved Retten i Helsingør dømt for bedrageri og forsøg på bedrageri. De blev alle straffet med fængsel i 30 dage og udvist af Danmark samt pålagt et indrejseforbud i 6 år.

 

Anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup erklærede sig tilfreds med, at retten slog fast, at der var tale om egentligt bedrageri og ikke bare tiggeri. Deres fupnummer var organiseret.

 

Danmark er i de senere år for alvor blevet beriget med den form for svindel. Det med at spille døvstum er tilsyneladende en populær metode, når man vil forsøge at appellere til gode menneskers medlidenhed.

 

Men her gik den altså ikke.

 

De tre rumænere modtog dommen.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…