Europa trues af kaos – i Ungarn er der fred og ro takket være en effektiv grænsekontrol

Ungarn har været udsat for hård kritik, fordi landet i september indførte en effektiv grænsekontrol. Blandt andet skulle et højt hegn forhindre illegale asylansøgere i at løbe over grænsen fra Serbien.

 

Nu har den konsekvente grænsekontrol virket i en måned, og den har været særdeles effektiv. Mens flere andre europæiske lande slås med en ukontrollabel asylstrøm, så er der roligt og ordnede forhold i Ungarn.

 

Forhistorien

I løbet af sommeren begyndte en regulær folkevandring fra Mellemøsten op gennem Europa. Asylansøgerne foretrukne rute gik fra Tyrkiet til EU-landet Grækenland. Derfra til Serbien og videre ind i EU-landet Ungarn.

 

Ungarn blev hårdt prøvet. Selv om de fleste var på vej mod især Tyskland, så skabte folkevandringen kaotiske tilstande i Ungarn.

 

Victor Orban forsøgte først at overholde Schengens regler ved at bevogte EU’s ydre grænse med ruller af pigtråd. Men den 5. september gav han op. Han fik ikke tak af de andre EU-lande men hård kritik for sit forsøg på at vogte EU’s ydre grænse. Og da kansler Angela Merkel inviterede alle syrere til Tyskland, blev presset for stort.

 

Masserne strømmede over grænsen.

 

http://denkorteavis.dk/2015/her-krydser-de-graensen-ind-til-ostrig/

 

Banegården i Budapest lignede i en lang periode en veritabel flygtningelejr.

 

 

Alene i år er der rejst 378.000 mennesker ind over Ungarns grænser.

 

Læs også
En ulv i fåreklæder – Budapests nye borgmester

Denne tilstrømning ville ændre landet dramatisk økonomisk, socialt og holdningsmæssigt på grund at den store andel af muslimer. Det sagde Victor Orban med stor opbakning fra parlamentet og befolkningen. Han opgav at vente på EU, og besluttede at lave sin egen effektiv kontrol af de nationale grænser.

 

I løbet af kort tid blev der bygget et seks meter høj hegn langs den 175 km lange grænse ind mod Serbien som for alvor blev taget i brug i sidste halvdel af september.

 

Det mødte enorm hård kritik fra de øvrige EU-lande. Men andre mente, at man skulle lære af Ungarn. Formanden for det tyske politiforbund efterlyste således lidt senere græsenkontrol med et hegn langs Tysklands grænser.

 

Og Orban fortsatte ufortrøden.

 

I midten af oktober stod et tilsvarende hegn langs grænsen ind mod Kroatien færdig.

 

Ved grænseovergangene er der fortsat mulighed for at søge asyl. Asylansøgerne bliver indkvarteret mens deres sag bliver behandlet.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Men Ungarn er ikke længere åbent for en ukontrollerbar strøm af mennesker. Det er ikke længere muligt for alle og enhver at vade ind over grænserne.

 

Og det har været en stor succes ifølge landets sikkerhedschef. Det skriver Breitbar.

 

Ungarn havde kontrol over sine grænser. Og folkevandringen gik fra nu af stort set uden om landet. Befolkningen åndede lettet op og hverdagen vendte tilbage. Mirakel-hegnet blev det døbt.

 

Antallet af illegale immigranter er faldet dramatisk, som det fremgår af grafen:

Hungary Illegals October
I september måned kom der omkring 10.000 illegale om dagen. Det er nu faldet til omkring 10 omdagen.
Tallene blev fremlagt af sikkerhedsrådgiver for Vicktor Orban, Gyorgy Bakondi. Det skete i et meget set tv-program.

 

Det lave tal er ikke kun et resultat af grænsehegnet, sagde Bakondi. Det var hele den samlede indsats som var årsagen: Grænsevagter som patruljerer og forsvarer grænsen. Desuden er der en lov som slår hårdt ned på dem, der ulovligt forsøger at krydse grænsen. Der er nu et større antal illegale i landets fængsler.

 

Gyorgy
György Bakondi

 

Andre har ved selvsyn oplevet Ungarns grænsehegn. Tove Karlsson, der er journalist, er en af dem. Hun har netop besøgt grænsen mellem Ungarn og Serbien. Hun har beskevet sine oplevelser i Avisen Fria Tider.

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

 

Hun skriver, at asylansøgere og flygtninge nu har gode og velordnede forhold i Ungarn.

 

Ungarns borgere er som helhed yderst tilfredse med beslutningen.

 

http://www.friatider.se/norr-om-taggtraden

 

Ungarns store succes ser ud til også at være ved at gøre indtryk på andre europæiske lande.

 

Flere indfører skærpet grænsekontrol. Og Østrig, som er transitland for folkevandringen på vej mod Tyskland, er nu begydt at overveje et hegn på grænsen ind mod Slovenien.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…