Tre ministre besøgte i går Marseille for at forsikre borgerne om, at regeringen har styr på kriminaliteten – men så gik det helt galt

Beboere beskyttes af politiet (Foto: Facebook)

Premierminister Manuel Valls var i går sammen med indenrigsminister Bernard Cazanuve, som politiet sorterer under, og undervisningsminister Najat Vallaud-Blkcemvar på besøg i Marseille.

 

Formålet var at fortælle borgerne, at regeringen havde fuld kontrol over kriminalitet i den urolige Middalhavsby. Marseille er Frankrigs næststørte by og har i en del år været berygtet for sine indvandrerghettoer med bandekriminalitet.

 

Det var en beroligende forsikring, som hurtigt blev gjort til skamme.

 

Tidligt på dagen blev der slåt alarm til politiet. Det var beboere fra det udsatte byområde La Castellana med en blandet befolkning af franskmænd og indvandrere alarm til politiet.

 

Fem-ti mænd affyrede skudsalver med Kalashnikov-maskinpistoler op i luften. Da politiet nåede frem, blev skuddene rettet mod betjentene, men ingen blev såret.

 

En skole og en vuggestue blev evakueret, mens politiet forsøgte at få kontrol over situationen i området. Beboerne blev opfodret til at holde sig indendøre, hvad de fleste efterkom.

 

Ved middagstid var de tre regeringsmedlemmer nået frem til La Castellana for at aflevere deres glade budskab om fuldstændig kontrol med kriminelle aktiviteter. På det tidspunkt havde politiet i en stuelejlighed fundet tyve kilo hash og et våbenlager på mindst syv Kalashnikov-maskinpistoler.

 

Hvad gjorde de tre toppolitikere så? De improviserede et budskab: Evakueringer og våbenfund næppe var sket så hurtigt og smertefrit, hvis det ikke var for regeringens forholdsregler over for uroligheder efter de mange myrderier.

 

Desværre nåede politiets øverste chef, indenrigsminister Cazeneuve, forinden på egen hånd at udtale, at man næppe var nået til bunds med våbenfund i det miljø, hvor man i udstrakt grad lever med smuglerier og salg af narkotika.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…