Østrigs kansler sammenlignede Ungarns grænsepolitik med en KZ-lejr – men nu følger han Ungarns eksempel

Da Ungarns premierminister Viktor Orbán for nogle måneder siden gav ordre til at bygge et hegn ved grænsen til Serbien, blev det mødt af en bølge af forargelse fra politikere og journalister over hele Europa.

 

Blandt de mest skingre i dette forargelsens kor var Østrigs socialdemokratiske kansler Werner Faymann. Han mente, at det ungarske skridt smagte af kz-lejr!

 

Påstanden var og er udtryk for politisk korrekt hellighed, når den er allerværst.

 

Det ungarske hegn skulle simpelt hen tjene til, at man fik styr på, hvem man fik ind i landet. Og hegnet bidrog faktisk til, at man fuldstændig fik bremset den kaotiske og illegale tilstrømning til landet.

 

Viktor Orbán kan fastslå, at hegnet til fulde har opfyldt sig formål. Det har været en klar succes. I Ungarn, der var så hårdt plaget af asylansøgere på gennemrejse, ånder alt nu fred og ro.

 

Østrigs kovending

I mellemtiden er Werner Faymann i Østrig kommet i tanke om, at det måske slet ikke er nogen dårlig idé med sådan et hegn. Man fristes til at sige: et kz-hegn.

 

Det er noget af en kovending.

 

Først overfaldt han Orbán og hans hegn. Så irettesatte han sin egen indenrigsminister, da hun begyndte at tale om at bygge et hegn.

 

Da Østrig så rejste et mindre hegn, blev det understreget, at det udelukkende var en praktisk foranstaltning, der skulle fordele flygtningene i passende køer, når de kom over grænsen.

 

Men nu er man gået i gang med at bygge et3,7 kmlangt … jaeh, øh, hviske-hviske … hegn på grænsen til Slovenien. Det sker for at få bedre kontrol med strømmen af asylansøgere.

Læs også
En ulv i fåreklæder – Budapests nye borgmester

 

Østrig vil i år modtage cirka 95.000 asylansøgere, hvilket er rekord. Dertil kommer et langt større antal, der rejser igennem Østrig til Tyskland og de nordiske lande.

 

Der er så vidt vides ikke kommet nogen kommentar til det østrigske grænsehegn fra Ungarns Viktor Orbán. Men mon ikke han får sig et stille grin og tænker tilbage på Werner Faymanns ”kz-lejr”.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…