En undersøgelse viser, hvad der sker med de mange 16-19-årige, der er på Facebook, lige inden de skal sove – resultatet er skræmmende

Colourbox

En gruppe forskere fra University College London har lavet en mindre undersøgelse af, hvad det betyder for unge på 16-19 år, hvis de bruger Facebook og andre sociale medier lige inden de skal sove.

 

Resultatet bør vække bekymring blandt forældre.

 

Mange af de unge chatter med deres kammerater helt frem til den tid, hvor de lægger sig til at sove.

 

Syv ud af ti af de unge i undersøgelsen bruger de sociale medier inden for en halv time, før de skal sove. Og det kan mærkes på deres præstationer i skolen.

 

Denne store gruppe klarer sig 20 procent dårligere til eksaminer end gruppen, som lægger telefonen og iPad’en væk i bedre tid, før de skal sove.

 

De dårligere præstationer hænger i høj grad sammen med, at de, der bliver ved lige indtil sovetid, får mindre søvn. Deres hjerne bliver overstimuleret, de har svært ved at falde ned, og derfor er de længere om at falde i søvn. Måske sover de også dårligere.

 

Samtidig kan lyset fra de elektroniske apparater, der ligger i nærheden af sengen, hæmme søvnen.

 

Så hvis man skal sige det lidt firkantet: Noget tyder på, at unge bliver dummere af at lave opdateringer på nettet, lige indtil de skal sove.

 

(Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…