En læser forklarer om Ungarns egne problemer

Privatfoto

For et års tid siden boede jeg i Budapest tæt på den hovedbanegård der nu er indtaget af flygtninge og immigranter. Dengang var der ikke nogen flygtninge at se, og byen havde stort set ikke nogle arabiske indvandrere.

 

Mange bydele i Budapest er meget fattige efter dansk standard, især omkring hovedbanegården, hvor mange ungarske hjemløse holder til. Hvis der ligger afføring på gaden, er det ofte fra mennesker og ikke fra hunde.

 

Flere bygninger har stadig skudhuller i facaderne fra revolutionen i 1956, hvor ungarerne forsøgte at bryde fri fra Sovjetunionens kløer. Revolutionen varede knap 3 uger og endte galt da kommunisterne slog hårdt ned med militær og kampvogne, og dræbte flere tusinde civile.

 

Siden da har Ungarn haft forfærdelig fattigdom, som stadig ses i dag med de mange hjemløse og manglende vedligeholdelse af byen.

 

Veluddannede ungarer kan være meget fattige

Jeg boede til leje i en lille 1-værelses lejlighed, med vindues-udsigt direkte ind i en væg. Der var ingen træer at se på, ingenting, bare en ubehandlet væg et par meter væk. Lejligheden var ejet af en ung mand på ca. 28 år, som havde 2 universitetsuddannelser, og netop var ved, at færdiggøre en 3.

 

Den unge mand boede hos hans kæreste et andet sted i byen, og udlejede derfor sin egen lille lejlighed. Hans far var kunsthistoriker, og var nu ansat som en slags arkivar af staten, og boede i en lille 1-værelses lejlighed ved siden af.

 

På trods af deres fattigdom, selv for højtuddannede ungarere, så er Budapest en flot by. Bygningerne er ofte flot udsmykkede, og Ungarn har en rig kulturarv.

 

Ungarn er langsomt på vej op efter kommunismens ødelæggelser

Jeg tror at Ungarn gradvist bliver lige så økonomisk udviklet som vest-Europa i løbet af de næste 20 år. De er allerede godt i gang med at restaurere byens mange flotte bygninger, og om 20 år vil Budapest være en af Europas flotteste byer.

 

Det er klart, at ungarerne ikke vil sabotere deres egen udvikling, efter et halvt århundrede med dyb fattigdom forårsaget af kommunisme.

 

Læs også
En ulv i fåreklæder – Budapests nye borgmester

Ukontrolleret indvandring vil sende landet tilbage i gruset

Ungarerne risikerer at ødelægge deres igangværende udvikling, ved at tage imod massive mængder immigranter, som vil være en enorm økonomisk byrde for deres samfund, og som erfaringen fra vest-Europa viser, stort set ikke kan integreres i samfundet.

 

Det er arrogant af vesteuropæiske politikere og debattører, at anklage og bebrejde Ungarn, når de ikke kender noget til Ungarns faktiske forhold. Det løser ikke problemerne for hverken Ungarn, Europa eller immigranterne.

 

Her ses billeder af ungarske hjemløse fotograferet sidste år, mange af dem i området omkring banegården. Dette er et meget lille udsnit af de hjemløse jeg så i Ungarn. Dette burde vise vest-europæerne på de bonede gulve, lidt om hverdagens problemer for ungarerne selv.

 

Læs også
Magtforholdene i Europa er under dybtgående forandring – det har de fleste danske medier bare ikke opdaget

 

 

Magnus Pedersen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…