Efter sin indsættelse som statsminister tog Lars Løkke hævn for den behandling, DR og TV2 har givet ham

Foto: Henrik Ræder Clausen

Der skete noget opsigtsvækkende i går, da den ny Løkke-regering var indsat. Men det blev vist kun opdaget af de færreste.

 

På sådan en dag er et af højdepunkterne for DR og TV2, at man har et direkte interview fra studiet med den ny statsminister.

 

Men det blev der ikke noget af i går – hverken i TV-Avisen på DR eller i Nyhederne på TV2.

 

TV-Avisen meddelte, at Løkke ikke havde ønsket at stille op til et interview. Nyhederne sagde ikke noget, men man må regne med, at det samme var tilfældet dér.

 

Det er et interessant spørgsmål, hvorfor Løkke mod sædvane ikke stillede op.

 

Et meget sandsynligt svar er, at han gav igen på TV-stationernes dækning af valgkampen.

 

Den røde slagside i valgdækningen

Både TV2 og DR havde i deres valgdækning en markant politisk slagside til fordel for rød blok.

 

Løkke blev på det nærmeste overfaldet, da han i starten af valgkampen kom med nogle ganske naturlige og legitime bemærkninger om, hvad en arbejdsgiver havde fortalt ham. Det drejede sig om, at det for dårligt kan betale sig at arbejde.

 

Især TV2 brugte sagen til hamre løs på det punkt, hvor han var mest sårbar: den personlige troværdighed.

 

Samtidig gav begge TV-stationer i afgørende faser af valgkampen ekstremt meget mere tid til Helle Thorning end til Lars Løkke.

Læs også
Video: Hun opdager, at hendes mand er hende utro, så gør hun noget uventet, der jager elskerinden på flugt

 

Endelig var der jævnligt klar forskel i den måde, man interviewede de to politiske hovedpersoner på. Langt mere roligt og velvilligt, når det gjaldt Thorning. Langt mere afbrydende og aggressivt, når det gjaldt Løkke. Til en vis grad gjaldt det også i de direkte dueller mellem de to.

 

En sådan slagside var og er fuldkommen uacceptabel på en offentlig TV-station.

 

Velovervejet hævn

Løkkes afbud til de direkte TV-interviews skal næppe forstås som en følelsesbetonet hævn. Altså noget med, at når DR og TV2 brændte ham af i valgkampen, så kunne han da også brænde dem af nu.

 

Snarere er der tale om, at han nøgternt tager nogle modforholdsregler over for TV-stationerne. Hævn i en mere velovervejet forstand.

 

Skal man dømme ud fra valgdækningen, kunne Løkke have risikeret, at disse interviews ville blive inkvisitoriske og skabe en dårlig stemning omkring den ny regering.

 

Læs også
DR og TV2 fortier en af de vigtigste afsløringer i lang tid: Integrationen af indvandrere fungerer overhovedet ikke

Han må jo selv have vurderet, at de kunne gøre mere skade end gavn i forhold til det samlede billede af regeringen. Ellers havde han vel stillet op.

 

TV-stationerne kom til at ligge, som de har redt.

 

Roligt forløb

Man vil nok i det hele taget se Løkke foretage en mere omhyggelig styring af, hvornår og hvordan han stiller op til fri skydning fra medierne med TV i spidsen.

 

Man så det også på det pressemøde søndag, hvor han præsenterede regeringsgrundlaget. Der blev åbnet for et begrænset antal spørgsmål, og så sluttede seancen.

 

Pointen er ikke at undgå kritiske spørgsmål. Pointen er at undgå, at han hele tiden trækkes ind i situationer med uro og dårlig atmosfære.

 

Hvem husker ikke hans mareridtsagtige, endeløse pressemøde om GGGI-sagen?

Læs også
Lars Løkke, Inger Støjberg og Mette Frederiksen siger ja til FN-pagt, der lægger op til langt større ikke-vestlig indvandring

 

Kendsgerningen er, at søndagen med regeringens tiltræden fik et meget roligt forløb, hvor Løkke fik en chance for at forklare sig.

 

Han blev statsminister – på trods af TV-stationernes dækning af valgkampen. Og i går tog han sin lille hævn.

 

Den vil formentlig blive fulgt op i den kommende tid.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…