Hvis du godt kan lide at gå i svømmehallen, skal du nok ikke læse det her

Colourbox

Mon ikke de fleste har prøvet at få røde siende øjne efter en tur i svømmehallen, i hvert fald som barn?

 

Og mon ikke de fleste har fået fortalt, at det er fordi der er klor i vandet?

 

Formodentlig, men det er kun den halve sandhed. Svie og røde øjne skyldes nemlig i lige så høj grad tis og sved i vandet.

 

”Klor binder sig til alle de ting, som det prøver at slå ihjel. Det skaber en kemisk reaktion, som generer dig. Det er disse klorbindinger til folks urin og sved, som får dine øjne til at svie,” siger Ph.d. Michael J. Beach fra det amerikanske Centers for Disease Control (CDC) til magasinet Mens Health.

 

Michael J. Beach hævder, at det er en misforståelse at tro, at det er klor der er skyld i generne.

 

Klor kan ikke længere tage det hele

Ifølge forskeren er der imidlertid større problemer end røde sviende øjne. Der er nemlig opstået en bakterie som ikke bukker under for klor.

 

Han understreger derfor, at det er alfa og oemga at vaske sig særlig grunddigt før man stiger ned i svømmebadet, så bakterien ikke når vandet.

 

”Sygdomme spredes ikke kun af babyer og folk med dårlig mave, man kan være smittebærer blot man har bakterien på kroppen,” siger han.

 

Nogle vil kun vaske sig med tøj på

Mange svømmehaller oplever problemer med mennesker som ikke vil være nøgne når de vasker sig i den fælles bruseafdeling, som er almindelig i langt de fleste svømmehaller.

 

Læs også
10-12 ‘unge’ ødelagde dagen i Djurs Sommerland med uro og vold – overfaldt vagtmand

Nogle går simpelthen til bruser og sæbe med badetøjet på, og dét kommer som bekendt i mange varianter, hvor noget stort set dækker hele kroppen.

 

Det er især indvandrere fra muslimske lande som bruger heldækkende svømmetøj.

 

Der skal være mere styr på afvaskningen

Det er ret svært at forså, at nogen tror at det er ok at vaske sig med tøj på. Resultatet kan jo meget vel være, at det snavs som man har vasket af kroppen, hænger i badetøjet, for derefter at ende i vandet i bassinet.

 

Det er ret ulækkert at tænke på, og især i forhold til børnene som oftest kommer til at sluge flere mundfulde vand.

 

Så ja tak til mere kontrol og nul-tolerance for afvaskning med tøj på. Og hvis man ikke kan finde sig i det, så har man ikke noget at gøre i en offentlig svømmehal.

 

Kilde: menshealth.com

Læs også
“Forfølgelse af kristne er næsten på folkemordsniveau” – politisk korrekte politikere og medier gør ingenting
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…