Denne roman har vakt en storm af debat, fordi den handler om, hvordan det er at leve i Frankrig i 2022, når landet har fået en muslimsk regering

Michelle Houellebecqs (Foto: Wikimedia)

Onsdag udkom forfatteren Michelle Houellebecqs nyeste roman “Soumission” (Underkastelse). Den havde på forhånd vakt enorm omtale i Frankrig på grund af sit emne.

 

Soubmission handler om hvordan Frankrig ændre sig, da muslimen Mohammed Ben Abbes bliver præsident.

 

Man kunne have forventet at udgivelsen var blevet stillet i skyggen af de seneste begivenheder med blodbadet på Charlie Hebdo og jagten på de to terrorister, brødrene Shérif og Saïd Kouachi.

 

Det blev ingenlunde tilfælde, og det kan Houellebecq ironisk nok takke den gamle redaktions sidste forside på Charlie Hebdo for.

 

På forsiden af Charlie Hebdo optrådte den provokerende forfatter med et nytårsforsæt om at respektere den muslimske Ramadan i år.

 

Et løfte om at respektere Ramada ville ligge Houellebecq fjernt. Han har tidligere erklæret, at blandt de monoteistiske religioner er Islam suverænt den latterligste. Og at det gamle testamente er en smuk bibel, fordi jøderne tæller mange talentfulde forfattere.

 

Det vakte enorm røre og udløste et sagsanlæg fra fire muslimske organisationer med beskyldninger om racisme. Men Houellebecq vandt med piber og trommer. I forbindelse med den nye bog om underkastelse har han i interviews fromt forsikret, at han ikke foragter Islam.

 

Men Houellebecq får talt ud af posen i sin roman.

 

Han beskriver hvordan Mohammed Ben Abbes Efter præsidentvalget stik imod sine valgløfter begynder at omdanne Frankrigt efter muslimske forskifter. Kvinder forventes at gå i tungt uformeligt tøj, som skjuler deres former og flerkoneri bliver tilladt.

 

Kvinderne tilskydes til ikke at arbejde men at gå hjemme. Det betyder samtidig at arbejdsløsheden stort set bliver afskaffet. Det kan lade sig gøre takket være et stort familiebidrag, som finansieres ved hjælp af økonomisk støtte fra de rige konservative muslimske oliestater i Den Persiske Golf.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Uddannelsessystemet bliver også omdannet så det fremmer en samfundsopfattelse i tråd med fundamentalistisk islam. Alle der underviser forventes at være muslimer og undervisningen tilpasses koranens lære. Hvis de franske lærere og professorer vil fortsætte så må de konvertere til islam. Sorbonne skifter navn til Université islamique de Paris-Sorbonne.

 

Ben Abbes’ overordnede udenrigspolitiske mål er at udvide EU med Tyrkiet og Marokko. I det lange løb skal der skabe et nyt Europa i islams billede.

 

Frankrig beskrives som et land, der er rede til at underkaste sig denne muslimske dominans. Ikke så meget af frygt, men mere som følge af lokkemad som sex, høje lønninger, lækre lejligheder og haremer med mulighed for at have tre eller fire koner.

 

Mohammed Ben Abbes er i stand til at besejre socialisten Francois Hollande i valgkampen 2022 ved hjælp af en koalition, der i svensk stil ville holde den patriotiske Front National ude. Det sker ved at forene indvandrede arabere i en blok med borgerlige franske politikere med ekspræsident Nicolas Sarkozy i spidsen.

 

Den muslimske præsident gør midterpolitikeren Francois Bayrou til sin første premierminister. Det var ham, der ved at stille op som kandidat til sidste præsidentvalg fik splittet borgerlige stemmer, så Sarkozys nederlag til Hollande blev beseglet.

Ben Abbes vil udvide EU med Tyrkiet og Marokko. Og på langt sigt stiler han mod et mulimsk Europa, som skal have navneforandring til “Eurabia”, og franskmændene skal gøres til dhimmier, som pålægges ekstaskat for at være vantro.

Alt i alt skal Houellebecq nok holde sig på dagsordenen, også når franskmændenes chok over det terroristiske massemord har lagt sig.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…