15 voldelige drenge raserede et asylcenter for børn – hvorefter centrets leder forklarede, at det var helt forståeligt

Asylcenter Holmegaard

I sidste uge blev Fyns Politi tilkaldt til Asylcenter Holmegaards børnecenter i Tullebølle på Langeland, hvor der bor omkring 90 uledsagede unge drenge. Det fortæller fyens.dk.

 

På centeret var omkring 15 drenge i alderen 14-17 år gået amok ved at smadre døre og vinduer og kaste med inventar, oplyser politikommissær Michael Løkke.

 

To politipatruljer kom til centeret og blev der i en time for at sikre ro.

 

Overpædagogisk

Ifølge Ulrik Pihl, der er leder af Asylcenter Holmegaard, opstod ”episoden”, fordi de unge var blevet frustrerede. De ville ikke finde sig i, at de ansatte er begyndt at slukke for internettet om natten.

 

”Vi er i en forsøgsperiode, hvor vi slukker for internettet om natten, for at drengene skal få deres nattesøvn,” forklarer han til fyens.dk.

 

Man kunne forvente, at center-lederen meget klart fortalte både de voldelige drenge og offentligheden, at drengenes voldsorgie var en adfærd, som overhovedet ikke kan tolereres i det danske samfund.

 

Dermed kunne han benytte lejligheden til at give drengene en første opdragelse i, hvordan man her til lands ser på den slags – som et led i deres integration.

 

Men det gjorde han tilsyneladende slet ikke. I stedet gav en opvisning i dansk overpædagogisk slaphed.

 

Bortforklaringer

Ikke nok med, at han uskyldiggjorde det grove hærværk ved at kalde det en ”episode”. I stedet for at trække en klar streg i sandet, kastede han sig ud i undskyldninger på drengenes vegne.

 

Læs også
Der har været skyderi på asylcenteret Dronninglund i nat – politiet er på stedet

Han talte ikke om deres grove vold, men om deres ”udadreagerende reaktioner”, som det hedder på pædagog-sprog.

 

I det hele taget var der ikke grænser for, hvor meget han kunne forstå, hvad de havde gjort.

 

Han var så ivrig for at bortforklare deres aggressive adfærd, at han kom til at modsige sig selv.

 

På den ene side hed det, at nattetimerne for mange af drengene er en tid, hvor de kan få fat i deres familier over Skype-forbindelser – derfor opstod der frustrationer og udadreagerende reaktioner hos nogle af dem.

 

På den anden side lød forklaringen, at de har noget med i bagagen, så frustrationerne ryger ud, når de ikke kan sove. Nu var problemet altså ikke, at de skulle tale med familien, men at de ikke kunne sove.

 

Noget tyder på, at center-lederen bare har grebet de bortforklaringer, som han lige kunne finde på.

 

Læs også
Regeringen åbner for at sende flygtningebørn på muslimske skoler – men forslaget møder blank afvisning

Offerrollen

Han løb fra sit ansvar for, at give drengene nogle klare normer forankret i det danske samfund. I stedet bidrog han til forsyne dem med nogle undskyldninger for en adfærd, som ikke bør undskyldes. De blev oplært i offer-rollen.

 

De skulle selvfølgelig have haft at vide, at hvis de havde stort behov for at kunne kontakte familien om natten, så måtte de fremføre dette på civiliseret vis ved at forklare sig – og absolut ikke ved at smadre inventar.

 

Center-lederen skulle have vist autoritet og fasthed, hvilket på ingen måde står i modsætning til menneskelighed. I stedet gav han et højst uheldigt indtryk af, at man i det danske samfund kan slippe af sted med hvad som helst.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…