Professor Henrik Møller er langtfra den eneste, der er udsat for uretfærdig behandlig

I gårsdagens avis skrev H.C. Schjerning, hvordan professor Henrik Møller fra Aalborg Universitet er blevet afskediget. Det kunne synes at være fordi han har været en torn i øjet på vindmølleindustrien.

 

Det er jo ikke en desværre ikke sjældenhed i “Verdens mindst korrupte land”.

 

“Lykkelig” uvidenhed

Det værste er, at størstedelen af den danske befolkning fuldstændig lukker øjnene i disse sager. Derefter trækker på skulderne og tænker: “Professoren er sikkert selv er uden om det.”, og så tænker de ikke mere på det.

 

For danskerne er jo blevet hjernevasket fra det øjeblik, de bliver født. Vi bliver opflasket med, at der ikke findes nogen form for korruption, og så må vi jo ikke glemme at vi er verdens lykkeligste folkefærd.

 

Hvornår vågner danskeren op? Hvornår begynder vi selv at tage ansvar for vores eget liv? Hvornår begynder vi at tænke på, hvad der er godt for Danmark og dermed mindre på hvad der er godt for egoet?

 

Meget svært at være innovativ i Danmark

Jeg er sikker på, der er læsere af Den Korte Avis som leger med tanken om at starte virksomhed eller har opdaget eller opfundet noget nyt revolutionerende.

 

Måske et produkt som den til enhver tid siddende regering ikke vil bryde sig om alene af den årsag, at de skiftende regeringer siden 1970’erne har kastet enorme summer efter industrier som f.eks. vindmølleindustrien og landbruget.

 

Til jer er mit oprigtige råd, FLYT.

 

Magtfuld lobbyindustri

Flyt til udlandet. For de før nævnte industrier har nogle interesseorganisationer eller lobbyer, som vil gøre alt hvad der står i deres magt, for at du ikke skal lykkes med dine produkter. Specielt hvis dine produkter skader deres interesser.

 

Læs også
Rettelse i artiklen: Det regner med mikroplast – fra vindmøller!

Tro mig, de vil gøre alt hvad der står i deres magt, for at du ikke vil lykkedes. De vil benytte al deres indflydelse og påvirke den til enhver siddende regering indtil der evt. vedtages en bekendtgørelse, som ikke betyder noget i det store billede, men som vil forsinke dit projekt, så du til sidst løber tør for penge og går konkurs.

 

Janteloven fylder for meget

Flyt, flyt for din egen skyld. Flyt til land, der fokuserer på muligheder i stedet for begrænsninger. Drop tanken om at ville skabe en virksomhed i Danmark af ideologiske årsager, fordi du gerne vil skabe arbejdspladser i Danmark.

 

Janteloven har et alt for stort tag i Danmarks befolkning. Selv blandt familie, venner og bekendte vil du opdage, at der bliver stillet kritisk spørgsmål til dit projekt, selv om de intet kender til den branche dit projekt er rettet imod.

 

Nogle vil tilmed stille spørgsmål ved dine evner som opfinder og ideskaber, alene fordi du ikke har taget en større videnskabelig embedseksamen. Janteloven vil igen og igen vise sig, også der, hvor du mindst forventede det.

 

Tænk tilbage på alle de mange erhvervsfolk som gennem tiden har stukket næsen frem. Næsten alle er alle tvunget i knæ, og den danske presse vil helt sikkert gøre sit til at nedgøre dig, så du til sidst må opgive.

 

Flyt.

Læs også
Rasende EU-parlament taler om kup og politisk udnævnelse til administrativt topjob i EU-Kommissionen

 

Jeg har selv prøvet det

Og til alle jer der sidder på Jantelovens høje gren. Ja, jeg har selv forsøgt, men måtte opgive, da vi løb tør for penge. Ikke fordi vores produkt/teknik ikke var god nok, men fordi vi løb tør for penge. Og ja, jeg stolt af alt det vi lykkedes med!

 

Men jeg ærger mig. Jeg skulle have fulgt de råd, jeg fik af flere af landets mest respekteret erhvervsledere. Vi skulle have lyttet til dem. Vi skulle have pakket vores forretningsplan og patenter sammen og derefter flyttet til udlandet.

 

Men jeg var naiv, idet jeg virkelig troede på vores politikere, der hver eneste dag gav udtryk for at innovative virksomheder er fremtiden. Desværre forholder det sig anderledes, og jeg kan nævne utallige eksempler herpå.

 

Endelig sidder det så dybt i danskernes dna, at folk mener, at personer som jeg har spildt de mange år, det tog os at forske, udvikle og certificere. Endelig påstås det, at jeg havde knald i låget, fordi jeg havde brugt alle mine egne, men også andres penge.

 

Det at have forsøgt at skabe bliver ikke anerkendt her i landet. Det gør det umådeligt vanskeligt at få ansættelse i et 8 -16 job. Med andre ord bliver man straffet dobbelt, fordi man har forsøgt at skabe.

 

Læs også
DR om menneskesmugling: Paskontrolløren er korrupt

Mogens Jensen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…