Nu har svenskerne afsløret Pippi Langstrømpe som racistisk

Emilie Abrahamsson var på besøg i den enormt populære forlystelsespark, ”Astrid Lindgrens Värld” ved den svenske by Vimmerby.

 

På vej ud ligger en butik, hvor man kan købe ting med motiver med den af så mange højt elskede Pippi Langstrømpe.

 

Astrid Lindgren skrev om Pippi Langstrømpe i 1940’erne. Derfor er der også genstande med motiver fra den tids Pippi.

 

Blandt andet kan man købe et gardin med et motiv fra en Pippi-bog fra 1948. Her er Pippi i Afrika, og to sorte smilende børn vifter hende med palmegrene.

 

Gardinet fik Emilie helt op i det røde felt. Hun strøg hjem og satte sig til tasterne for at skrive et flammende indlæg på forlystelsesparkens facebook-side:

 

”Som mor til et afrosvensk barn spekulerer jeg på, hvad I tænker, når I sælger gardiner, hvor brune børn agerer slaver for Pippi? Hvorfor vil I etablere dette racistiske billede ved at sælge gardiner som dette?”

 

Det udløste en rasende debat for og imod gardinet og Pippi Langstrømpe.

 

Nu har forlystelsesparken trukket gardinet ud af butikken.

 

”Vi tænkte ikke den tanke. Men jeg forstår nu, at det er upassende at have et billede af de her farvede børn, som vifter Pippi Langstrømpe,” siger salgschef i Astrid Lindgrens Värld, Ove Olsson, til de svenske P3 Nyheder. (BT)

 

Dermed er endnu et stykke traditionsrig folkekultur ved at falde for de politisk korrekte smagsdommere. Der har tidligere været sager mod andre elskede traditioner: Pebberkage-drengene til jul. Disneys juleshow. Finske julestjerne-kager.

 

Læs også
Claes: “Sverige er ved at revne” – indvandrere i masseslagsmål på hans søns skole og angreb på politiet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…