Må jeg videresælge nogle billetter, jeg ikke har brug for?

Advokat Søren Vasegaard Andreasen, Jensen Advokatfirma, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected] Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Spørgsmål:

 

Jeg har købt 4 billetter til Robbie Williams koncerten i Herning til maj, men får alligevel ikke brug for de to af billetterne. Må jeg sætte dem til salg på nettet, og må jeg tage en højere pris, end jeg selv har betalt?

 

 

Svar:

 

Du må gerne videresælge billetterne, men der er strenge regler for, hvilken pris du må kræve.

 

Loven som populært sagt kaldes ”billethaj-loven” siger nemlig:

 

§ 1. Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne oprindelig er erhvervet for, medmindre der foreligger en aftale med arrangøren.

 

Stk. 2. Det beløb, som en billet oprindelig er erhvervet for, kan foruden selve billetprisen omfatte eventuelle administrationsgebyrer. Herudover kan andre udgifter forbundet med erhvervelsen inkluderes i videresalgsprisen.

 

Den pris du må sælge billetterne videre for må ikke overstige billettens pris + diverse gebyrer, som du har betalt ved købet.

 

Overtrædelse af loven straffes med bøde, og har du solgt billetten til overpris, kan køberen efterfølgende kræve overprisen tilbagebetalt.

Læs også
IT-brevkasse: Hvilke forholdsregler bør jeg tage, før jeg lader min 13 årige datter oprette en profil på Facebook?
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…