Jyllands-Postens journalistik er i frit fald – nu forbinder man Den Korte Avis med racisme

Jyllands-Postens journalistik er i frit fald – nu forbinder man Den Korte Avis med racisme

 

Jyllands-Posten er i gang med en kampagne mod Den Korte Avis. Og avisen er ikke just kræsen med de midler, der tages i brug, når man skal sværte en konkurrent, der har succes.

 

Fredag bringer avisen en artikel om Den Korte Avis’ brug af nogle billeder, som vi ikke havde rettighederne til.

 

Til det skal vi stilfærdigt bemærke, at vi arbejder meget hårdt på at undgå at bruge billeder, som vi ikke har adkomst til. Men vi er et ganske lille foretagende, der på rekordtid har fået meget at rive i, og derfor opstår der stadig smuttere. Når vi bliver gjort opmærksom på disse, korrigerer vi dem.

 

Racisme

Så vidt så godt. I Jyllands-Postens artikel er der imidlertid et afsnit, som er ganske opsigtsvækkende.

 

Det drejer sig om en fransk fotograf, som påpegede over for os, at vi havde brugt i hvert fald ét af hans billeder. Nu citerer Jyllands-Posten ham for følgende:

 

”For nogle uger siden gjorde et andet racistisk site det samme.” (Site vil sige netavis).

 

”Et andet racistisk site”. Dermed påstås det jo klart og tydeligt, at Den Korte Avis er en racistisk avis.

 

Nu er sagen den, at den pågældende franske fotograf ikke kan dansk. Han har altså ikke mulighed for selv at læse Den Korte Avis. Når han kender til vores brug af de pågældende billeder, er det, fordi Jyllands-Posten har gjort ham opmærksom på dem.

 

Som avisen selv skriver: Han ”blev noget overrasket, da Jyllands-Posten præsenterede artiklen for ham.”

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Alt tyder i det hele taget på, at fotografen kun kender til Den Korte Avis fra Jyllands-Posten.

 

På den baggrund er der stærke grunde til at formode, at det er de to JP-journalisters omtale af Den Korte Avis, der får ham til at kalde den ”racistisk”. Altså at han opsummerer journalisternes karakteristik af os med ordet ”racistisk”.

 

Jyllands-Posten ønskede at bringe den forrykte beskyldning

Men selv, hvis det ikke skulle være foregået sådan, står det jo under alle omstændigheder tilbage, at Jyllands-Posten bringer denne forrykte beskyldning for racisme videre.

 

Journalisterne kunne have sagt til fotografen, at det absolut ikke er en dækkende karakteristik af Den Korte Avis.

 

Eller de kunne have stillet det kritisk spørgsmål: ”Hvad i alverden mener du med det?”

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Eller de kunne have undladt at videregive det modbydelige ord ”racistisk” og så blot have citeret hans bemærkninger om copyright.

 

Men de gjorde ingen af delene. De videregav beredvilligt ordet ”racistisk”.

 

Det er umuligt for os at se dette på anden måde, end at Jyllands-Posten ønskede at forbinde Den Korte Avis med racisme. Man gjorde det så lidt indirekte og tildækket ved uden forbehold at citere en fransk fotograf.

 

For os er dette en noget uhyggelig bekræftelse af vittigheden om, at Jyllands-Posten skal skifte navn til Politiken Vest (mens Politiken skal hedde Politiken Øst)

 

Chefredaktøren har sagt god for det

Artiklen er skrevet af de to journalister Thomas Vibjerg og Brian Karmark.

 

Men sagen drejer sig ikke kun om de to journalister. Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen har i en mail til os forsikret, at han til fulde er vidende om og billiger alt, hvad hans blad bringer om Den Korte Avis. Vi må antage, at det også gælder citatet, hvor vi beskyldes for at være ”racistiske”.

Læs også
Ny bog – Tarek Ziad Hussein: Det sorte skæg – om at være dansk muslim

 

Indirekte skaber dette citat samtidig et indtryk af, at en stor del af Den Korte Avis’ mange læsere (1,3 mio. i oktober) er forbundet med racisme. Hvorfor skulle de ellers læse en ”racistisk” avis?

 

Jyllands-Postens journalistik synes i frit fald. Med denne artikel har bladets forsøg på at sværte Den Korte Avis nået et foreløbigt lavpunkt. Forhåbentlig bærer det straffen i sig selv.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…