De, der ikke kunne citere Koranen, blev lagt på en lang række og skudt – kun Douglas overlevede mirakuløst

Youtube

60 mennesker sad i en bus i Kenya. Mange af de var lærere på vej hjem på ferie. Men næsten halvdelen af dem nåede aldrig frem. De blev myrdet af militante religiøse islamister fra terrorgruppen Al-Shabaab. angreb lørdag en bus med 60 passagerer, i Kenya.

 

Al-Shabaab, der har rod i Somalia, angreb bussen, da fandt sted under 50 kilometer fra grænsen til Somalia. Bussen stoppede først, da islamisterne havde affyret en raketdrevet granat mod den.

 

Da bussen var stoppet, blev passagerne drevet udenfor.

 

Dem, der ikke havde somalisk udseende, blev sorteret fra.

 

Alle blev hørt i den islamiske trosbekendelse (shahada). Og dem, der ikke kunne sige den, blev også taget til side.

 

Det var næsten halvdelen af passagererne.

 

Ialt blev 19 mænd og 9 kvinder gennet ned på maven, hvor de skulle ligge i en lang række.

 

Herefter startede to af de religiøse islamister fra hver sin ende af rækken en koldblodig likvidering.

 

Men der var én der overlevede, det var Douglas Ochwodho, der lå i midten. Han var blevet oversprøjtet med de andres blod, så han lignede en der allerede var død. Det var formodentlig det, de to bødler troede. De gik begge ud fra, at den anden havde skudt ham.

 

Al-Shabaab har erklæret, at massakren var en gengældelse, fordi de kenyanske myndigheder lige har lukket fire moskeer. Det skete fordi, politiet anklager moskeerne for at gemme sprængstoffer og våben.

 

Læs også
Video: Kvinde skubbede anden kvinde ud foran bus efter skænderi – indvandring trækker mere vold i hverdagen med sig

Religiøse militante fanatikere har udført 153 terrorhandlinger i Kenya siden 2011, et af de større var sidste år hvor 67 mennesker omkom under massakren i butikscentret Westgate i Nairobi.

 

Douglas Ochwodho skulle dø fordi han er vantro

Det siger drengene i Islamisk Stats skoler også. IS har netop lagt en video ud der fortæller hvad undervisningen i disse skoler går ud på, kort fortalt at føre krig mod de vantro.

 

Men krig mod vantro kan også betyde krig mod viden og uddannelse. 17 af de dræbte passagerer var skolelærere som Douglas Ochwodho.

 

De mange lærere var på bussen, fordi en af de store ferie netop var begyndt, så der er nok nogle børn der nu bliver kede af at have mistet deres lærere.

 

Religiøs fanatisme er gift for menneskelig udvikling

Skoler styret af religiøse fanatiske grupper som Islamisk Stat, Boko Haram og Al-Shabaab er selvfølgelig ekstremer pga. den yderligtgående vægt på militant jihad.

 

Læs også
Afrikanere forsøgte at få fem barnevogne med en bus – da de fik nej, gik de amok

Men ser man bort fra militærtræningen, så har disse skoler faktisk en hel del til fælles med de fleste islamiske skoler, herunder en stor del af de muslimske (fri)skoler i Vesten.

 

Fællesnævneren er udelukkelse af viden om verden, det være sig videnskabeligt, historisk, kulturelt, filosofisk – ja i forhold til alt hvad der ikke harmonerer med islams verdensforståelse.

 

I Danmark tilstræber vi at børnene lærer at se på verden fra mange vinkler, i islamiske skoler lærer børnene at der kun er én der gælder og ve den der tør tvivle og stille sig op mod sandheden, skal være forberedt på at tage sin straf.

 

Måske vi alle sammen skulle lære os den islamiske trosbekendelse, Islamisk Stat er nærområde til Europa og det bliver mere og mere synligt at forskellige grupper tiltrækkes af deres kompromisløshed. Better be safe than sorry som de siger over there.

 

Kilde: The Independent mfl.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…