En kvinde løb pludselig ud på startbanen for at standse et fly – med en højst forunderlig begrundelse

Halifax Standfield International Airport

Flyet kørte ud på startbanen klar til at lette. Pludselig opdagede ansatte i lufthavnen en kvinde, der klatrede over det høje pigtrådshegn omkring området og begyndte at løbe ud på startbanen hen mod flyet. Det var sidste søndag.

 

I kontroltårnet fik man øje på den løbende kvinde, og man måtte hurtigt omdirigere et mindre fly, der netop var landet.

 

Få minutter senere var kvinden, der havde fået mindre snitsår af pigtråden, pågrebet af ansatte, der siden overgav hende til politiet. Hun nåede aldrig frem til flyet.

 

Hvem var hun? En terrorist? En forvildet person? En overivrig flyentusiast?

 

Aldrig oplevet noget lignende

Dramaet udspillede sig i Halifax Stanfield International Airport i Canada.

 

Det, der skete, burde ikke kunne ske. Det var flovt for lufthavnen. Tilsyneladende havde man ikke rigtigt tænkt på den mulighed, at nogen kunne kravle over hegnet og nå ud på startbanen, før det blev opdaget. Der er både kameraer og infrarøde sensorer.

 

En talsmand for Canadas beredne politi sagde til The Chronicle Herald: ”Det er meget usædvanligt. Jeg har aldrig oplevet sådan noget i mine mange år som politimand.”

 

Men denne 37-årige kvinde var åbenbart så kørt op, at hun var i stand til at gøre det næsten umulige. Siden fik man forklaringen:

 

Hun troede, at hendes mand sad i flyet, og at han var på vej til at mødes med en anden kvinde! Derfor ville hun standse flyet og stille ham til regnskab.

 

Inden hun endte med at springe over hegnet, havde hun forsøgt at få personalet ved skranken i afgangshallen til at standse flyet, så hendes mand ikke kunne slippe af sted til sit stævnemøde. Men personalet måtte fortælle hende, at det ikke lod sig gøre.

Læs også
Han truede ung kvinde og krævede hendes mobil – men det kom han til at fortryde bitterligt

 

Manden var der ikke

Da dramaet var overstået, åbenbaredes det, at ægtemanden slet ikke var med flyet – eller med noget andet fly fra lufthavnen den søndag morgen.

 

Om manden overhovedet havde en affære med en anden kvinde, melder historien ikke noget om.

 

Men man kan i hvert fald roligt sige, at konen fik slået fast, at hun ikke har tænkt sig at finde sig i den slags.

 

Så standser man bare flyet

Vi andre kan grine af historien. Men ret beset er den lidt deprimerende. For den kan jo ses som et ekstremt udslag af et samfund, hvor mere og mere drejer sig om mig selv og mine behov. Man er så opslugt af sit eget, at man glemmer høflighed og hensyn til andre.

 

Så når man pludselig får en løs idé om, at manden er ved at dampe af til en anden, standser man da bare flyet.

Læs også
Flypassager bestilte vegetarmad – og blev dybt overrasket

 

Men det må indrømmes, at det var noget af en præstation at forcere et3 meterhøjt pigtrådshegn, inden nogen nåede at opdage det.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…