Din drømmehukommelse afslører din hjerneaktivitet

Voksne har mellem fire og seks drømme hver nat, og drømmesøvnen fylder helt op til to timer af hele vores nattesøvn. (Nyt & Sundt)

 

Men kan du huske, hvad du drømte du i nat?

 

Ny forskning viser, at hvis du let og ofte kan erindre dine natlige drømmerier, så har du en særlig aktiv hjerne i nogle områder, skriver health.com.

 

Gode og dårlige drømmehuskere 

I et nyt fransk studie har forskerne scannet 41 forsøgspersoners hjerner, mens de både sov og var vågne. 21 deltagere kunne i gennemsnit huske deres drømme fem morgener om ugen. De resterende 20 kunne kun erindre drømme to gange om måneden.

 

Undersøgelsen viste, at de personer, der var særligt gode til at huske deres drømme samtidig udviste højere aktivitetetsniveauer i visse områder af hjernen både i vågen og sovende tilstand. (health.com)

 

Drømmehuskere vågner mere

Det samme forskerhold har tidligere vist, at personer, der er gode drømmehuskere er vågne dobbelt så mange gange om natten, og deres hjerner er mere lydfølsomme, sammenlignet med de, der var dårlige til at huske.

 

Ifølge forskningsleder Perrine Ruby fra Lyon Neuroscience Research Center i Frankrig er den forhøjede hjerneaktivitet muligvis forklaringen på, at de gode huskere vågner oftere, og derfor er bedre til at huske drømmene, idet en sovende hjerne ikke kan lagre ny information. Det kræver, at man er vågen.

 

En anden forklaring fra forskerne er, at de gode huskere simpelthen drømte mere end dem, der huskede dårligt, og derfor havde flere drømme, de kunne huske på. (health.com)

 

Undersøgelsen er for nylig blevet offentliggjort i tidsskriftet Neuropsychopharmacology.

 

Læs også
Ny undersøgelse: Nattetisseri ødelægger mange danskeres nattesøvn

Læs mere om drømme og drømmetydning i Nyt & Sundt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…