En bøddel fortæller: ”Jeg elsker mit job!”

En video, der har rystet mange, blev i oktober for alvor spredt på internettet. Den blev bragt frem i lyset og oversat af mellemøst-forskningsinstituttet MEMRI. Klippet er angiveligt et interview med Egyptens  top-bøddel. ”Jeg udfører Allahs arbejde,” fortæller bødlen i interviewet, som avisen Daily Mail har taget op.

 

Egypten har i adskillige årtier haft dødsstraf. Dødsstraffen bliver fuldbyrdet ved hængning eller skydning. Den egyptiske lov har gennem årene i et vist omfang bygget på Koranens regler, sharia. Og ifølge bødlen har han henrettet folk for både mord og utroskab.

 

Jeg elsker det!

Hajj Abd Al-Nabi, der påstår at have hængt mindst 800 fanger, fortæller: ”Ærligt talt, jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker det virkelig! Jeg siger aldrig ‘nej’, når de har brug for mig på arbejdspladsen. Dette er mit arbejde og mit levebrød.”

 

Makaber barndom

Under interviewet fortæller bødlen om sin barndom. At kvæle ting var hans hobby siden teenageårene. ”Da jeg var ung, måske 13 eller 14 år gammel, […]. Min hobby var at fange en kat. Så bandt jeg et reb om kattens hals og kvalte den. Derefter smed jeg den døde kat i floden. Jeg fangede og kvalte alle de dyr jeg kunne få fat på – selv hunde,” fortæller bødlen.

 

Gro et overskæg!

Med disse kvalifikationer i baglommen, fik han hurtigt stillingen som bøddel. ”Tillykke. Nu skal du gro et skæg,” dikterede arbejdsgiveren.

 

Mit hjerte er dødt

Under jobsamtalen blev han mentalundersøgt. De ville vide, om han kunne klare det psykologiske pres der følger med jobbet som bøddel. ”Sandheden er, at mit hjerte er dødt. Henretning kommer fra hjertet, ikke fra overskægget. Kun hvis du har et hjerte af sten, så kan du klare denne type arbejde,” fortæller bødlen.

 

Ingen moralske skrupler

Hajj Abd Al-Nabi retfærdiggører tilsyneladende sit hverv i religion. ”Jeg gør Allahs arbejde,” fortæller han. ”Når det kommer til mit arbejde, så er jeg hård. Jeg kan ikke være mild overfor forbryderen. Hvis jeg er for blød overfor fangen, så kan jeg ikke henrette ham senere,” fortæller Abd.

 

Dødsdomme

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

Han fortsætter: ”Jeg har lagt rebet om halsen på ca. 800 hoveder. Hårde folk. Store folk. Unge folk. Alle som har begået forfærdelige forbrydelser. Mord, utroskab og så videre. Jeg eksekverer alle dødsdommene.”

 

Se interviewet (på engelsk) her:

 

Kilde: http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/7483.htm

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…