“Adeles liv”: De sårbare sjæle

PR-foto

Mens vi samler brikkerne til vor livsmosaik har mange af os så sart en overflade, vi er så usikre, og så let påvirkelige at de følelser og stemninger som de store stunder bringer os, at de aldrig udviskes af vort sansesystem.

 

Følelser

Nogle få kunstskabere besidder endda en ekstrem vidunderlige evne til at formidle sådanne oplevelser videre som koncentrat, og når det sker, er det en liflig følelsesmæssig begivenhed. Sådan en fik jeg, da jeg så ADELES LIV.

 

Sanser og kærlighed

Adèle er studerende og søgende. Hun fornemmer, at livet er parat til at give hende store sanselige oplevelser, men hun famler sig frem uden helt at være klar over, hvad hun søger. Indtil hun møder en kærlighed som hun kun havde drømt om, og ikke havde haft fantasi til at forestille sig storheden af.

 

Lesbisk drama

En blåhåret kvindelig kunststuderende vækker alle de store følelser i Adèle.

 

Tiden flyver afsted

Filmen varer 3 timer, og når den er forbi, ønsker man sig blot, at den var længere, og kan ikke forstå, hvordan 3 timer allerede er gået.

 

Steven Spielberg

Den fabelagtige instruktør Abdellatif Kechiche har beriget verden med denne film, som modtog De Gyldne Palmer ved årets Cannes Film Festival af en jury ledet af Steven Spielberg.

 

Det er så velfortjent. Tidligere har Kechiche skabt en række stærke film hvor lidenskab, kærlighed og begær er vigtige elementer. BLACK VENUS, THE SECRET OF THE GRAIN, GAMES OF LOVE AND CHANCE og LA FAUTE A VOLTAIRE.

 

De Gyldne Palmer

Læs også
NY FILM: Kemikaliefabrik truer landmand – så går en opofrende advokat i aktion

Filmens 2 kvindelige hovedroller spilles af henholdsvis 20-årige Adèle Exarchopoulos og 28-årige Lea Seydoux. Begge har en række film bag sig, og selvom ADÈLES LIV er deres store international gennembrud, har Lea Seydoux allerede i flere år også medvirket i amerikanske film. Disse 2 skuespillere modtog De Gyldne Palmer sammen med Kechiche!

 

Gå ind og se denne film!

 

Jeg ønsker en stor fornøjelse!

 

Se dansk trailer her:

 

 

Erik Hamre er indehaver af Gentofte Kino

Læs også
En japansk animationsfilm stiller skarpt på klimaet fra en lidt anden vinkel 
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…