Uenighed afgjort med kniv: 15-årig tiltalt for drab på jævnaldrende samt forsøg på grov vold mod endnu en person

Søndag den 26. november kl. 17.46 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en ung mand var blevet stukket i maven med kniv på Stationsplads i Grenaa.

 

Flere patruljer blev hurtigt sendt til stedet, hvor episoden havde fundet sted.

 

Ved politiets ankomst kort tid efter var den 15-årige i gang med at modtage akut behandling i en ambulance, men hans liv stod ikke til at redde.

 

Flere vidner havde overværet dele af episoden, og klokken 19.10 blev en 15-årig jævnaldrende dreng anholdt og sigtet for drabet.

 

Han blev dagen efter, om mandagen den 27. november, fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers og efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution.

 

En alvorlig og ulykkelig sag

Nu – knap to måneder senere – er sagen både færdigefterforsket og vurderet juridisk i Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, der har valgt at rejse tiltale mod den 15-årige gerningsmand.

 

”Der er tale om en meget alvorlig og ulykkelig sag, hvor en dreng er dræbt ved knivstik i brystet,” siger Jesper Rubow, specialanklager ved Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

 

Tiltalt for flere forhold

Foruden tiltalen for drab, subsidiært grov vold med døden til følge, er den 15-årige også ifølge anklageskriftet tiltalt for forsøg på grov vold mod en anden 15-årig dreng.

 

Den tiltalte havde i forbindelse med samme episode på Stationsplads i Grenaa også forsøgt at stikke en anden 15-årige dreng med samme kniv.

 

Det mislykkedes, da han løb fra stedet og dermed ikke blev ramt.

 

Sagen vil blive ført som en nævningesag ved Retten i Randers, medmindre den tiltalte i stedet ønsker sagen behandlet under medvirken af domsmænd.

 

Den er endnu ikke berammet af retten og anklagemyndigheden kan derfor på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…