Mandag aften standsede politiet en bil i Padborg – så så de noget, der fik dem til at spærre øjnene op

Grænsen ved Padborg (Foto: Gunner Hede)

Omkring 15,2 kilo kokain var gemt i bil, der mandag aften blev standset på grænsen i Padborg på vej ind i Danmark.

 

Syd- og Sønderjyllands Politis Udlændingekontrolafdeling Vest og Toldstyrelsen standsede mandag aften klokken 18.07 en bil på grænsen i Padborg.

 

Ved nærmere undersøgelse af køretøjet fandt politiet og Toldstyrelsen noget, der fik dem til at spærre øjnene op.

 

Gemt i bilen fandt de omkring 15,2 kilo kokain.

 

Det er enorme mængder af et dybt skadeligt narko.

 

Bilens fører og passager blev anholdt og tirsdag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Sønderborg, hvor de begge blev varetægtsfængslet i fire uger. Der er tale om en 24-årig mand og en 35-årig kvinde fra Østjylland.

 

Politiets efterforskning førte tirsdag til anholdelse af yderligere en mand, der fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg onsdag klokken 9, hvor anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre. Den 37-årige mand, der også er fra Østjylland, er sigtet for medvirken til indsmugling af de omkring 15,2 kilo kokain.

 

Efterforskningen af sagen fortsætter. Syd- og Sønderjyllands Politi har af hensyn til efterforskningen ikke yderligere oplysninger i øjeblikket.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

 

https://politi.dk/syd-og-soenderjyllands-politi/nyhedsliste/kokain/2024/02/07

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…