Nu tager Macron boksehandskerne på – går i flæsket på Putin og gør op med slap udlændingepolitik

Getting your Trinity Audio player ready...

Den franske præsident Emanuel Macron har vakt stor opsigt med fotos og video, der viser ham som bokser.

 

På fotos af Macron, der boksetræner, kan man se svulmende overarme. Se video i bunden af artiklen.

 

Den er god nok, siger hans hustru. Det er ikke fotoshoppet. Macron træner to gange om ugen. Og hvis han ikke har tid, så bokser han med sine livvagter.

 

Det er ikke tilfældigt, at det er nu, at billeder af Macron som bokser, dukker op.

 

Macron til kamp mod Putin

Macron vil gerne markere sig som en hård negl i forhold til Putin.

 

Det vakte stor opstandelse, da han for nylig talte om, at det kan blive nødvendigt at sende franske og andre vestlige tropper direkte til Ukraine for at lægge pres på Putin.

 

Som Den Korte Avis har omtalt, går den franske præsident således nu ganske langt i at love væbnet hjælp til ukrainerne. Han går længere end andre europæiske lande og giver den som hård negl over for Putin.

 

Tidligere var Macron mere end imødekommende over for Putin. Man husket således, at han sad og konverserede med Putin for enden af dennes enorme bord.

 

Men nu lægger han op til en langt hårdere politik med en stærkere støtte til Ukraine, end hvad man ser fra andre vestlige lande. Hvor han før var næsten underdanigt lyttende i forhold til Putin, optræder han nu som hård negl over for den russiske diktator.

 

Han er gået fra due til høg, som det er blevet sagt.

 

Macron strammer udlændingepolitikken

Macron giver den nu også som en hård negl i indenrigspolitikken, hvor han er hårdt trængt af den indvandringskritiske Marine Le Pens parti, Rassemblement National.

 

Le Pen fører stort over Macron op til Europaparlamentsvalget den 6-9. juni.

 

Den franske præsident har således for nylig markeret sig  ved at gennemføre en lov med udlændingepolitiske stramninger, der var så vidtgående, at Marine Le Pens parti endte med at stemme for.

 

Denne profil søger han nu at skærpe ved at optræde i rollen som muskuløs bokser. Det skal være slut med at stå som manden fra de fine parisiske saloner.

 

Hvor langt denne image-ændring vil lykkes for Emmanuel Macron, er det endnu for tidligt at fastslå.

 

Situationen på mange franske gymnasier er ved at komme ud af kontrol med dødstrusler mod rektorer og lærere.

 

De vil overholde fransk lov, der forbyder religiøse symboler som det muslimske tørklæde i skoler og gymnasier. Det er kernen i sekularismen, der har særlig stor betydning i Frankrig.

 

Men det udløser blandt andet dødstrusler fra især muslimske elever. Grundtanken i islam er den stik modsatte at et sekulært demokratisk styret land. Islam er en ideologi, der bygger på et religiøst styret samfund efter sharia, Allahs love.

 

Regeringen stiller sig aktivt bag de truede rektorer. Men det bliver en hård kam  at vinde.

 

Forsøger at tale til den brede befolkning

Men flere ting kunne også tyde på, at man fremover vil se en fransk præsident, der er mere klar til at tage en direkte konfrontation – også militært –  med Putin, end han før har været.

 

Macron giver den nu i rollen som bokser. En fighter, der er parat til at give og tage, og som ikke går af vejen for at tage et kontant opgør med Putin.

 

Macron satser på, at dette nye image som ‘bokser’ kan styrke ham i den brede befolkning. Både i Frankrig over for højrefløjens Marine Le Pen og i forhold til den internationale arena, hvor han vil markere sig som en stærk fighter, der overskygger den tyske ‘bogholder’, kansler Scholz.

 

Der er lagt op til smæk for skillingen i både fransk og europæisk politik. Macron tager boksehandskerne på.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…