Tillidssamfund i opløsning: Mere end halvdelen af svenske butikker har været udsat for kriminalitet

Arkivfoto
Getting your Trinity Audio player ready...

Sveriges opløsning mærkes på snart sagt alle områder.

 

Nye tal viser at butikkerne i Sverige på stribe er udsat for kriminalitet.

 

Over halvdelen af ​​butikkerne har været udsat for en eller anden form for kriminalitet i det foregående kvartal. Det viser et tryghedsbarometer som organisationen Svensk Handel laver regelmæssigt.

 

Og antallet af de butikker, der bliver ramt af kriminalitet, er stærkt stigende.

 

Denne måling er en af ​​Sikkerhedsbarometerets højeste nogensinde.

 

Butikkerne har været udsat for enten tyveri, småtyveri, trusler eller vold i forbindelse med tyveri, indbrud, truende adfærd eller var udsat for svindelforsøg.

 

I årets første tre måneder har 52 procent været udsat for denne form for kriminalitet.

 

,Det er en stigning i forhold til det foregående kvartal, hvor tallet var 45 procent.

 

Den forbrydelse, som erhvervsdrivende siger, de oftest er udsat for, er tyveri. I løbet af første kvartal oplyste 45 procent, at de på et tidspunkt i den seneste uge havde været udsat for tyveri eller mindre tyveri. Det er en kraftig stigning i forhold til det foregående kvartal. Hvert år bliver der stjålet over 8,5 milliarder i den svenske handel, og kriminaliteten stiger

 

Det kan således konstateres, at begyndelsen af ​​2024 set i et sikkerhedsmæssigt perspektiv har været meget vanskelig for handelen, skriver Svensk Handel.

 

Nina Jelver, der er sikkerhedschef i Svensk Handel er ikke overrasket:

 

“Egentlig er vi ikke særlig overraskede over den voldsomme stigning i tyverier. Hver dag modtager vi opkald fra desperate handlende, som trods diverse sikkerhedsløsninger ser, hvordan tyverierne bare fortsætter. At klummeskribenter og kommentatorer i store aviser også i princippet flere gange har opfordret til tyveri i dagligvarehandlen, betyder, at adfærden normaliseres yderligere. Det er mildest talt en farlig udvikling.”

 

Svensk Handel har tidligere rost regeringen for dens ambition om at bekæmpe massekriminalitet. Men tempoet er stadig for lavt, siger de og fortsætter:.

 

“Det er mørketal, som vi nu præsenterer. Vi står nu i en situation, hvor kriminalitet er blevet hverdagskost for erhvervsdrivende og deres ansatte, og meget lidt tyder på, at situationen bliver bedre på kort sigt.”

 

Det er kun lidt over en tredjedel af butikkerne, der har anmeldt tyveriet.

 

Det er stadig et alarmerende lavt tal. Derudover modtager Svensk Handel fortsat oplysninger om, at loven om butiksforbud, som havde til formål at beskytte handlende og deres ansatte, ikke anvendes på en konsekvent og effektiv måde af de retshåndhævende myndigheder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…