Korsørsagen: 13-årige piges DNA fundet på redskaber, der bruges til seksuel mishandling – vinduerne i tiltaltes hus var dækket med persienner og tæpper

Getting your Trinity Audio player ready...

Da betjente søndag eftermiddag den 16. april sidste år stormede en villa i Svenstrup ved Korsør, var de sikre i deres sag.

 

De mødte villaens ejer i bryggerset og lagde ham i håndjern.

 

Herefter gennemsøgte de villaen og fandt den bortførte 13-årige pige i et af værelserne.

 

De havde ikke ventet at finde hende i live, har de forklaret i retten.

 

Under retssagens fjerde dag i går onsdag mod villaens 33-årige ejer, der også er tiltalt for at have dræbt voldtaget og myrdet Emilie Meng samt have overfaldet og bundet en 15-årig pige, gennemgik anklageren onsdag de genstande, politiet fandt i villaen.

 

Beslaglagde 266 genstande til nærmere undersøgelser

Under ransagningen beslaglagde politiet i alt 266 genstande, som man ønskede at undersøge i forbindelse med efterforskning af andre forbrydelser, oplyste specialanklager Susanne Bluhm.

 

Hun fortalte, at der er fundet DNA fra den 13-årige pige på et større antal af de beslaglagte effekter.

 

Blandt andet effekter, som tiltalte ifølge anklageskriftet har benyttet til seksuelle overgreb.

 

Ligeledes er den 13-årige piges DNA er også fundet på en lang række af de effekter, der altså blev fundet i hans hjem og i hans bil.

 

Omkring sengen og i skuffer, samt i indkørslen og i tiltaltes bil er der fundet hele eller opklippede plasticstrips, ligesom der er fundet andre genstande, der kan tyde på fastholdelse.

 

Fulgte via pressen med i eftersøgningen

I den periode fra den 15. til den 16. april, hvor tiltalte holdt den 13-årige pige fanget i sit hus og udsatte hende for seksuelt misbrug, fulgte han flittigt eftersøgningen i pressen.

 

Ifølge anklageren fandt politiet således ikke færre end 28 links til artikler om eftersøgningen på især BT og Ekstra Bladet.

 

Blandt andet havde han også klikket på en artikel med et opråb fra pigens mor, som i overskriften siger: ”Hun skal hjem.”

 

Den tiltalte erkender sig skyldig i bortførelse og andet seksuelt samkvem ned samleje, men benægter fuldbyrdet samleje og voldtægt samt planer om at dræbe den 13-årige pige.

 

Herefter blev der bag lukkede døre fremlagt en personudredning af den 13-årige pige.

 

Overfaldet på den 15-årige skoleelev: ”Mor, mor hjælp mig!”

Efter gennemgangen af de effekter, der blev fundet hos den 33-årige tiltalte og personredegørelsen, tog retten fast på endnu et afsnit i anklageskriftet.

 

Nemlig overfaldet den 8. november 2022 på en 15-årig pige, der var elev på Sorø Gymnastikskole.

 

Den tiltalte har hidtil nægtet at udtale sig om sagen i retten, som på et tidspunkt i stedet vil få refereret afhøringen hos politiet.

 

Moderen til den overfaldne pige fortæller, at hun om aftenen talte i telefon med datteren, som var ude og gå en tur, da hun pludselig skriger: ”Mor, mor hjælp mig!”

 

I baggrunden kunne moderen høre en mandsstemme.

 

Herefter blev en stor eftersøgning igangsat. Man fandt pigen, men ikke hendes overfaldsmand.

 

Men nu mener politiet altså, at de har fået fat i ham.

 

Ville ikke være i samme lokale som tiltalte

Moderen fortæller, at hendes datter stadig har mareridt om overfaldet, og da den 15-årige pige efterfølgende skulle afhøres forgik det for lukkede døre.

 

Hun ønskede ikke at være i samme lokale som tiltalte, og han blev derfor sendt ud a retslokalet og overført til et rum, hvor han kunne lytte med.

 

Dagens retsmøde sluttede med, at den 15-årige piges bistandsadvokat fremlagde et erstatningskrav på 40.000 kroner.

 

Dermed er det samlede erstatningskrav mod den tiltalte nu oppe på i alt 1.569.919 kroner.

 

Tidligere har Emilie Mengs efterladte via deres bistandsadvokat fremsat et erstatningskrav på 934.503 kroner, medens kravet fra den 13-årige piges bistandsadvokat lyder på 595.416 kroner.

 

Kravene fremsættes ud fra den formodning, at tiltalte dels kendes skyldig og at dels at retten i så fald anerkender beløbenes størrelse.

 

Denne reportage er primært baseret på TV 2’s liveblog:

https://nyheder.tv2.dk/live/krimi/2024-05-22-dag-4-i-kirkerup-sagen

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2024/korsoersagen-detaljerne-ved-befrielsen-af-den-13-aarig-pige-fra-kirkerup-var-af-en-saadan-karakter-at-afho

 

https://denkorteavis.dk/2024/emilie-meng-sagen-tiltalte-saa-haardt-porno-og-havde-fantasier-om-kidnapning-af-unge-piger-lave-liste-over-unge-kvinder/

 

https://denkorteavis.dk/2024/nu-er-sagen-om-drabet-paa-emile-meng-og-bortfoerelsen-og-voldtaegten-af-en-13-aarig-pige-startet-tiltal

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…