Indlæg fra læserne: Skattelettelse på generationsskifte i familievirksomheder er positivt # Knivstikkeri på psykiatrisk læge på Amager

Getting your Trinity Audio player ready...

Skattelettelse på generationsskifte i familievirksomheder

 

Regeringen præsenterede tirsdag et forslag om at sænke skatten på overdragelse af familieejede virksomheder fra 15 til 10 procent.

Forslaget blev positivt modtaget i erhvervslivet. Direktør Jakob Brandt fra SMV har udtalt, at det er urimeligt, at familier, der har bygget virksomheder op, skal have svært ved at føre dem videre.

 

Jensen ejer af Linak Sønderjylland understregede, at en mere forudsigelig værdiansættelse er et skridt i den rigtige retning.

Med den lavere skattesats indføres også en skematisk værdiansættelse, hvilket erstatter skats tidligere håndholdte vurderinger.

 

Regeringen har afsat 800 millioner kroner til denne reform, hvilket finansieres ved at reducere erhvervsstøtteordninger.

 Jakob Brandt fra SMV påpeger, at klare og stabile regler for generationsskifte er nødvendige, og han ser positivt på den brede politiske aftale, der skal skabe ro om beskatningen.

Men ikke alle eksperter er dog enige.

 

Overvismand Carl Johan Dalgaard fra Det Økonomiske Råd og professor Philipp Schröder fra Aarhus Universitet advarer om, at den lavere skat kan føre til ineffektiv opsparing og at arvingerne ikke nødvendigvis er de bedste ejere af virksomhederne.

 

Men der findes ikke en undersøgelse der underbygger dette vedr.   60.000 virksomheder der er på vej ind i et generationsskifte.

 

Pressen og oppositionen er desværre kun optaget af 6-8 store virksomheder ud af de 60.000 der vil opnå store, men meget teoretiske besparelser.

 

Det fremgår af pressen og oppositionen, som om de virksomheder modtager store beløb, det er helt forkert, de opnår ved et generationsskifte kun en besparelse på 5 %.

Leif Tullberg

51 år med Venstre og 64 år i dansk erhverv

————————————————————————————————————–

Knivstikkeri på psykiatrisk læge på Amager

Af Finn Rudaizky (DF)

Medlem af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

 

Da Region Hovedstaden holdt sit seneste møde for 7 dage siden, tordnede jeg igen for, at sikkerheden for sundhedspersonalet i psykiatrien blev forbedret væsentligt, bl.a. med metaldetektorer. Der blev derefter tordnet mod Dansk Folkeparti og mit forslag.

 

Det var “ude af trit med virkeligheden” sagde især Enhedslisten, S.F., Det radikale Venstre og socialdemokraterne med Regionsformanden i spidsen, kunne heller ikke se en ide med mit forslag.

 

 

Og det var forøvrigt ikke første gang, at de samme partier havde givet den med grovfilen, når DF havde sagt det samme omkring personalets sikkerhed. Nøjagtig 8 dage senere, er der meget som tyder på, at DF’s forslag alligevel ikke er “ude af trit med virkeligheden”.

 

På et psykiatriudvalgsmøde den 25. juni tror jeg bøtten vender. Nu er de politikere, som bruger enhver lejlighed, til at nedvurdere Dansk Folkeparti’s sikkerhedsønsker for personalet, pludselig blevet klogere. Og den socialdemokratiske regionsformand, som ser formandsstolen vakle i Region Hovedstaden, skifter nu også spor.

 

Kan man sige, at der foregår en frugtbar meningsudveksling mellem politikerne ? Lytter man til hinanden ? Det har man ikke gjort i denne sag. Hvad er der så sket ? Jeg tror, efter EU-valget, at nogle politikere er blevet bange for vælgerne. Den angst hjælper altså nu det sundhedspersonale, som i årevis er blevet dårligt behandlet af sine politikere. Om få dage vil borgerne se, hvordan EL, SF, de radikale og socialdemokraterne bryster sig over deres “kamp for metaldetektorer i psykiatrien”. Det er hykleri så det basker. Men, alle veje fører tilsyneladende til Rom.

Del på Facebook