Har haft travlt med at plyndre danskerne: En 38-årig udlænding dømt for langt over halvtreds indbrud

Colourbox
Getting your Trinity Audio player ready...

En 38-årig udlænding idømt fængsel for at bryde ind i stribevis af sommer- og kolonihavehuse.

 

Retten i Viborg har i går, mandag den 6. maj, idømt en 38-årig udenlandsk mand et år og tre måneders ubetinget fængsel for i alt 62 indbrud og indbrudsforsøg i sommerhuse og kolonihaver.

 

Indbruddene er sket på tværs af fem midt- og nordjyske kommuner fra 2020 til 2023.

 

Foruden fængselsdommen blev den 38-årige udvist af landet med indrejseforbud i 12 år.

 

“Jeg er godt tilfreds med dommen, der i det store hele følger anklageskriftet,” siger anklagerfuldmægtig Cecilie Pedersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Der er tale om en indbrudssag med rigtig mange forhold, og det, synes jeg også, afspejler sig i dommen.”

 

Har stjålet for mere end 300.000 kroner

I oktober 2023 blev den 38-årige anholdt af lokalpolitiet i Silkeborg. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør og har siden været varetægtsfængslet i sagen.

 

På daværende tidspunkt var manden sigtet for flere end 20 indbrud på Silkeborg-egnen.

 

Manden har stjålet en blanding af almindelige fødevarer, kontanter, smykker, jagt- og fiskeudstyr, elektronikudstyr og en lang række andre koster, til en samlet værdi der overstiger 300.000 kroner.

 

DNA-spor har været afgørende

I opklaringsarbejdet efter varetægtsfængslingen i oktober kunne efterforskerne fra lokalpolitiet i Silkeborg forbinde den 38-årige til omkring 40 yderligere indbrud i et stort geografisk område på tværs af Skive, Silkeborg, Syddjurs, Mariagerfjord og Viborg kommuner.

 

“Det er en blanding af DNA-spor og ved at se på, hvilken fremgangsmetode, der er brugt, at vi har kunnet komme så langt i efterforskningen”, fortæller politikommissær Peter Justesen, der er leder af efterforskningsafdelingen ved lokalpolitiet i Silkeborg.

 

Kun takket være godt benarbejde

Peter Justesen påpeger godt benarbejde som årsag til opklaringen af de flere år gamle sager:

 

“Nogle af forholdene er flere år gamle, så jeg synes, at sagen viser, at vi kan komme langt, når vi efterforsker bagudrettet,” siger kriminalkommissæren og fortsætter:

 

”Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi vi også har sikret de fornødne spor fra gerningsstederne umiddelbart efter de anmeldte indbrud. Det er tilfredsstillende, at det indledende benarbejde bærer frugt. Også lang tid efter, sagerne blev optaget.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…