Forsvarets Efterretningstjeneste kommer med opsigtsvækkende advarsel om truslen fra Rusland

Soldater under den nationale flagdag (Foto: Asger Bonnevie)

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer nu direkte om, at der er en trussel fra Rusland mod NATO-landene.

 

I en opdateret trusselvurdering slår Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) fast, at Rusland ”meget sandsynligt” også vil bruge militære magtmidler til at ”udfordre Nato-lande”.

 

Det fremgår af et folketingssvar fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), hvor FE har bidraget med en opdateret vurdering.

 

FE’s vurdering bekræfter de advarsler, som Den Korte Avis flere gange har fremført. Putins krig mod Ukrainer er et led i en mere omfattende offensiv mod den vestlige verden. Senest bliver det bekræftet af Putins nye tale, der er gennemgået i dagens tophistorie.

 

Her står der blandt andet, at Rusland er i gang “med en omfattende militær styrkeopbygning, og den vil også omfatte opstilling af nye enheder i Østersøregionen og landets nordvestlige del. Det er sandsynligt, at Ruslands risikovillighed over for NATO-lande vil stige i takt med denne styrkeopbygning.”

 

“Rusland vil med stor sandsynlighed fortsat være opmærksom på at undgå, at dets militære aktiviteter kommer til at udløse NATO’s artikel 5. Det er dog samtidig meget sandsynligt, at Rusland har en intention om at bruge sine militære magtmidler til at udfordre NATO-lande under tærsklen for artikel 5.”

 

Artikel 5 er NATO-landenes musketered: En for alle, alle for en.

 

FE’s trusselvurdering kommer samtidig med en opsigtsvækkende tale holdt af Putin.

 

Ruslands præsident Putin har skærpet sin militære trussel over for NATO-landene. Det fremgår af en anden artikel her i avisen.

 

Truslen fra Rusland retter sig ikke kun mod tidligere sovjetstater. Men nu er der på bare lidt længere sigt en fare for NATO-landene.

 

Den pensionerede brigadegeneral og tidligere forsvarsattaché i Moskva Carsten Rasmussen siger til Berlingske, , at den nye vurdering fra FE for ham en markant skærpelse af tonen fra udenrigsefterretningstjenesten.

 

”Her begynder FE at overveje sandsynligheden for, at Rusland vil anvende militærmagt mod NATO-området,” siger Carsten Rasmussen.

 

Han understreger, at det ud fra den russiske tankegang er meget naturligt at bevæge sig fra de mere uhåndgribelige hybridangreb og til at udfordre med egentlige militære magtmidler.

 

”Der spekulerer man hele tiden i, hvor tærsklen er for, at modstanderen vil gøre gengæld med en egentlig krig – og under den tærskel kan man godt anvende sine militærmagtmidler,” siger han til avisen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…